SELVSKREVEN: Nora Mørk starter VM-åpningen mot Ungarn.
SELVSKREVEN: Nora Mørk starter VM-åpningen mot Ungarn. Foto: Ruud, Vidar

Disse starter for Norge i VM-åpningen

Camilla Herrem, Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Kari Brattset, Nora Mørk, Stine Skogrand og Katrine Lunde starter åpningskampen i VM mot Ungarn.

Se Norges VM-åpning mot Ungarn på TV 2 og TV 2 Sumo lørdag kveld fra klokken 20.00. Kampstart 20.30.

De norske håndballjentene spiller sin første VM-kamp i kveld, og landslagets assistenttrener Mia Hermansson Högdahl bekrefter overfor TV 2 hvilke sju spillere som starter mot Anita Görbicz og Ungarn.

– Jeg snakker for alle når jeg sier at det skal bli deilig å komme i gang. Det er god stemning i laget, sier Högdahl.

Katrine Lunde tar keeperplassen. I midtforsvaret starter mesterskapsdebutant Kari Brattset sammen med Veronica Kristiansen. Stine Bredal Oftedal og Stine Skogrand står toerposisjon i forsvar, med Nora Mørk og Camilla Herrem på kantene.

– Veronica og Kari har spilt mest i midten frem til nå og viser at det kan bli bedre under turneringen, at de kan vokse sammen, men vi har også Emilie Hegh Arntzen som kan komme inn der og gjøre en bra jobb, sier hun.

Heidi Løke er ikke en av startoppstillingen, men Högdahl vil ikke si noe om når 35-åringen kommer innpå.

– Det får vi se på, men det er ganske sikkert at hun kommer inn. Det avhenger av hvordan kampen ser ut og hva laget trenger, om det er Heidi Løke eller noen andre får vi se, sier landslagsassistenten.

Högdahl opplyser at hele troppen er frisk og tilgjengelig til åpningskampen.

– Det vi har jobbet med i Møbelringen Cup og frem til nå er et bra og aggressivt forsvarsspill. Vi ønsker å komme opp på et høyt nivå på det området og få lagt grunnsteinene, for da er vi riktig bra og våre målvakten for hjelper de trenger for å redde skudd. Det er hva vi har hatt mest fokus på, så det har vært mest fokus på oss selv, sier Högdahl.