Northug dropper tremilen – har dratt hjem

Petter Northug dropper tremilen og har dratt hjem til Trondheim. Tor Arne Hetland bekrefter at langrennsstjernen ikke går i Davos neste helg.

Se intervjuet med Hetland øverst!

Landslagstrener Tor Arne Hetland bekreftet overfor Adresseavisen at Petter Northug «ikke føler seg i hundre» og dropper søndagens tremil, og har lørdag kveld reist hjem til Trondheim.

– Det er kjedelig og trist, for det er mange som kommer for å se Petter, men han føler seg ikke i hundre og kroppen responderer ikke. Resultatet er ikke kjempebra, så han reiste hjem og kommer til å trene rolig de neste dagene, sier Hetland til TV 2.

Det betyr at Northug ikke kommer til å gå verdenscupen i Davos neste helg.

– Nei, vi trenger en Petter i form når han skal starte skirenn, så han han har funnet ut at han trenger litt tid hjemme før han kan konkurrere på sitt høyeste nivå igjen, sier Hetland.

Landslagstreneren sier at de kommer til å ha et møte med Northug søndag eller mandag for å legge planen videre. Tour de Ski kan være en mulighet.

– Ja, men vi trenger at Petter responderer på trening og får gode økter. Han må bli kvitt guffen han har hatt i kroppen den siste tiden. Hvor lang tid det tar, vet vi ikke, for han håpet å være sprek både forrige og denne helgen. Nå trenger han mer tid, så vi har tiden og veien de neste ukene, sier Hetland.

Utenfor topp 30
Petter Northug maktet ikke å levere varene i sitt aller første renn for sesongen. I sprintprologen på Lillehammer havnet Northug utenfor topp 30, og dermed kom han ikke videre til kvartfinalene.

En skuffet Northug gikk rett forbi TV 2 etter at resultatet var et faktum og la ut på en treningstur.

Han skulle egentlig ha stilt på startstreken på søndagens tremil, men nå har han altså allerede dratt fra Lillehammer. Overfor Aftenposten avviser Hetland at det er på grunn av sykdom.

– Nei, han føler seg frisk, men er ikke rask. Dessverre.

Northug-trener Stig Rune Kveen sier til TV 2 at han så framgang hos sin elev.

– Det var framgang fra forrige helg i Gålå, men samtidig er det ikke på det nivået han ønsker å være. Derfor er det eneste riktige å prioritere trening de neste fjorten dagene. Det er det som kan bringe han tilbake til den formen han trenger for å hevde seg.

Kveen var selv ikke til stede på Lillehammer, men var ikke forundret over at Northug forlot byen uten å si et ord til media.

– Det er for så vidt et godt tegn. Da er han i sonen. Han liker ikke å være den situasjonen han er i nå.

– Noen trenger tid for å blomstre
Northug klarte ikke å levere de store resultatene i norgescupen, men det bekymrer ikke Tor Arne Hetland.

– At det gikk som det gikk i norgescupen skjønner jeg, for han er laget for de store anledningene. Derfor har vi ikke så langt så mye i de resultatene. Det var hårfint at han var ute i dag, så jeg skulle gjerne sett at han gikk ett sekund raskere og fikk prøve seg på heatene, sier landslagstreneren.

– Burde han vært i form?

– Alle vil være i form fra første skirenn. Noen trenger noen konkurransen og litt tid før de virkelig blomstrer, så jeg håper Petter gjør det den neste tiden.

– Har du tro på at vi får se Northug i storform denne sesongen?

– Jeg håper virkelig han finner storformen og treffer med konkurranser etter hvert, sier Hetland.

– Men har du troen?

– Jeg har bestandig troen.