Watford-Tottenham 1-1 (1-1)

Se kampsammendrag i videovinduet øverst.

Tottenhams dårlige form fortsetter. Lørdag ble det 1-1 mot Watford i et intenst London-derby. Avstanden opp til den forjettede fjerdeplassen har nå blitt fire poeng, og kan øke ytterligere skulle Arsenal vinne mot Manchester United senere i kveld.

Etter seieren mot Real Madrid i Mesterligaen ble november en tung måned for Tottenham. Desember startet ikke så mye bedre, og klubben fra Nord-London har nå gått fire kamper uten seier i Premier League.

Watford gikk tidlig opp i ledelsen ved Christian Kabasele, men Heung-min Son utlignet midtveis i den første omgangen for Spurs.

Etter en time ble imidlertid Tottenhams unge midtstopper Davinson Sanchez utvist for en albue, og det var vertene som var nærmest seieren.

Nærmest kom de da Abdoulaye Doucouré prikket ballen klokkerent i innsiden av stolpen fra nærmere 25 meter.

Harry Kane fikk hard medfart av Watford-forsvaret gjennom hele kampen og klarte aldri å prege oppgjøret. Den engelske landslagsspissen blir dermed stående på sine 10 seriemål denne sesongen.

Det røde kortet på colombianeren vil gi Mauricio Pochettino hodebry i kampene fremover. Fra før av har Tottenham stoppersjef Toby Alderweireld skadet til over nyttår.

– Det er vanskelig å spille i mer enn 40 minutter med ti menn. VI gjorde en god jobb for vi slapp de ikke til sjanser. VI var modige, sa Pochettino etter kampen.

– Jeg vil ikke snakke om det var riktig rødt kort eller ikke. VI dominerte førsteomgangen og var mye, mye bedre enn dem. Laget kjempet og hadde troen. Jeg er fornøyd med prestasjonen og innsatsen, men skuffet over resultatet.

Spurs havnet under igjen

Watford og Tottenham var tabellnaboer før lørdagens oppgjør, på henholdsvis 8.- og 7. plass.

Tottenhams formkurve har kun pekt én vei siden den fantastiske seieren mot Real Madrid i Mesterligaen, og de liljehvite kom fra et skuffende 1-2-tap mot Leicester i midtuken.

Etter seks minutter kom kampens første sjanse til bortelaget. Kieran Trippier fikk god tid til å sikte inn et innlegg mot Harry Kane på første stolpe, men storscoreren var akkurat litt for sen til å bredside ballen i mål fra tre meters hold.

Spurs åpnet friskt og satte hjemmelaget under et reelt press, men etter tretten minutter smalt det i andre enden. Watford vant et hjørnespark etter godt spill av stjerneskuddet Richarlison. Tom Cleverley fant midtstopper Christian Kabasele som headet Watford i føringen med et presist hodestøt i Hugo Lloris' lengste hjørne. En skikkelig kalddusj for bortelaget som ikke hadde vunnet på tre kamper før dagens oppgjør.

Bortelaget lot seg imidlertid ikke knekke, og ti minutter senere fikk de en fortjent utligning signert Heung-min Son. Igjen var det på Watfords venstreside de fant rom, denne gangen ved Christian Eriksen som fikk altfor god tid til å fininnstille siktet. Dansken fant Son med et presist innlegg, og fra fem meters hold hadde sørkoreaneren små problemer med å bredside inn utligningen. Et flott angrep av Spurs mot et noe naivt Watford-forsvar.

Resten av omgangen ble imidlertid ikke noe fyrverkeri. Spurs hadde det spillemessige overtallet, men klarte ikke å omsette det i klare sjanser. Watford på sin side hadde mer enn nok med å forsvare seg. Dermed sto det 1-1 til pause.

Tidligere Arsenal-stopper Matthew Upson var likevel imponert over det de to lagene hadde vist i den første omgangen.

– Begge lag har vist en god utgave av seg selv. Watford startet best, men Tottenham kom tilbake i kampen på strålende vis, sa Upson i pausen på BBC 5 Live.

Rødt kort til Sanchez

Etter 52 minutter tok kampen en dramatisk vending da Tottenhams colombianske midtstopper Davinson Sanchez ble utvist. Sanchez var i en løpsduell med brasilianske Richarlison og var tilsynelatende uheldig da han var oppe med albuen i ansiktet på Watfords angriper. Martin Atkinson var imidlertid ikke i tvil om at det var tilsiktet og ga Tottenham-stopperen et direkte rødt kort og marsjordre.

– Jeg mener at Sanchez ikke prøvde å albue ham i ansiktet. Richarlison løper fra ham og han slenger ut armen for å blokke ham. Men faktum er at det er en albue i ansiktet, sa Upson om situasjonen.

Det ga naturligvis Watford blod på tann og de overtok initiativet i kampen.Etter 62 minutter var hjemmelagets midtbanespiller Abdoulaye Doucouré utrolig nær å sende vertene i føringen da han klinte til fra 25 meter. Lloris ble bare stående som en saltstøtte og kunne lettet se at ballen gikk i innsiden i stolpen og ut.

Til tross for at de var i undertall, var bortelaget slett ikke ufarlige når angrep. Kieran Trippier var flere ganger fint fremme på høyresiden og testet Watford-forsvaret med noen gode innlegg som de med nød og neppe fikk rensket unna foran en sulten Harry Kane.