Klæbo bukket til publikum etter ny utklassing

Ustoppelige Johannes Høsflot Klæbo (21) tok sin fjerde seier for sesongen.

Se video av spurten i videovinduet øverst på siden! (Video med tillatelse fra NRK Sport)

Johannes Høsflot Klæbo (21) er ustoppelig for øyeblikket. Under lørdagens sprint på Lillehammer knuste trønderen til igjen og knuste konkurrentene.

– Husker ikke bukket
Russerne Sergej Ustjugov og Aleksandr Bolsjunov ga det norske stjerneskuddet kamp, men på oppløpet var Klæbo i en egen klasse da han tok sin fjerde verdenscupseier av fire mulige denne sesongen.

Med rå kraft staket han fra Ustjugov og Bolsjunov før han bukket til publikum da han passerte målstreken.

– Jeg husker ikke bukket. Det er enda verre. Det er mye adrenalin i kroppen når du går først over mål, sier Klæbo til TV 2.

Også de andre løperne i heatet fikk med seg gesten.

– Jeg så det på storskjermen da jeg var halvveis ute i løypen. Han begynner å bli varm i trøyen. Det skjønner jeg godt, det hadde jeg vært selv også, sier Emil Iversen, som endte på femteplass i finalen.

Trøye på lån
Til forskjell fra sprinten i Ruka forrige helg der Klæbo avgjorde med å stikke av gårde tidlig, ventet han til oppløpet foran jublende nordmenn på Lillehammer denne gangen.

– Oppløpet ble brutalt i dag. Spesielt semifinalen var knallhard. Da prøvde jeg å kjøre først ned den siste bakken. Da bestemte jeg meg for at jeg skulle kjøre som nummer to i finalen og skyte fart på oppløpet. Det lyktes jeg bra med, men jeg var ikke sikker rett før mål, sier Klæbo, som også var overlegen i prologen.

Med de fire verdescupseierne er Klæbo naturligvis bærer av den gule ledertrøyen - en trøye unggutten ikke ser for seg å bære så veldig lenge.

– Den gule trøyen er bare på lån frem til Sundby begynner å dra frem superkreftene. Jeg har fått lånt den en liten stund. Jeg smiler hver dag jeg får gå med den, sier Klæbo.

– Ingen som er smartere
I landslagsledelsen var man nok en gang imponert over det unggutten fra Trøndelag vartet opp med.

– Det var utrolig bra kvalitet på finalen. Det er sjelden jeg har sett en så skarpskodd finale. Det var to gode russere som hadde bestemt seg for å kjøre han i senk. Det så sånn ut en stund, men det ble bare nesten, sier sprinttrener Arild Monsen..

– Jeg må innrømme at jeg var veldig spent før finalen her. Ustjugov hadde gitt ham kamp hele veien til finalen. Han truet ham i siste bakken, derfra og inn er det ingen som er smartere, tar bedre svinger og skaffer seg større fart enn Johannes. Da parkerer han konkurrentene, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Calle Halfvarsson ble nummer fire foran den norske duoen Emil Iversen og Sondre Turvoll Fossli.