Northug slått ut i prologen – lurte pressen etter skuffelsen

Skuffende prolog av Petter Northug (31). Etterpå droppet han å snakke med pressen.

Petter Norhug (31) maktet ikke å levere varene i sitt aller første renn for sesongen. I sprintprologen på Lillehammer havnet Northug utenfor topp 30, og dermed kom han ikke videre til kvartfinalene.

Ville ikke snakke med pressen
Men exiten var av det sure slaget for mosbyggen. Northug endte på 32. plass - under ett sekund unna en plass i kvartfinalene.

Northug gikk i mål 13,42 sekunder bak den overlegne prologvinneren Johannes Høsflot Klæbo (21).

En skuffet Northug gikk rett forbi TV 2 etter at resultatet var et faktum og tok la ut på en treningstur.

– Det er Petter i et nøtteskall det. Det er sånn han ofte er. Han er sikkert misfornøyd med egen forestilling, sa landslagssjef Vidar Løfshus til VG utenfor den norske smøretraileren.

Da Northug kom tilbake fra treningsturen drøyt to timer senere, lurte han pressen ved å gå inn bakveien på den norske smøretraileren før han ble fraktet bort i en bil. Dermed slapp Northug å uttale seg til de ventende pressefolkene om den skuffende 32. plassen.

FRAKTET BORT I BIL: Petter Northug unngikk pressen etter skuffelsen.
FRAKTET BORT I BIL: Petter Northug unngikk pressen etter skuffelsen. Foto: Olsen, Geir

Treneren ser fremgang
Northug-trener Stig Rune Kveen er ikke til stede på Lillehammer. Han mener han ser stor fremgang fra norgescuprennene på Gålå forrige helg til det Northug viste på lørdagens prolog. Han grunngir det med at Northug er langt nærmere flere av løperne han ble slått av forrige helg.

– Det er fremgang, så sånn sett er det ikke så ille. Det Petter trenger nå er to uker med ordentlig trening. Da skal han begynne å nærme seg god form igjen, sier Kveen til TV 2.

TILBAKE PÅ HOTELLET: Petter Northug ville ikke snakke med pressen etter sprintprologen på Lillehammer.
TILBAKE PÅ HOTELLET: Petter Northug ville ikke snakke med pressen etter sprintprologen på Lillehammer. Foto: Olsen, Geir

Grunnet en liten kvote er det rimelig å anta at Northug ikke får gå de kommende verdenscuprennene i Davos og Toblach. Derfor er de viktig at planen legges for det videre arbeidet. Gjøres det på riktig måte, er Kveen sikker på at vi nok en gang får se Northug tilbake på toppen av listene.

– Jeg kommer til å sette meg ned sammen med Løfshus og Hetland og legge planen videre. Om det blir høydeopphold eller trening hjemme i Norge. Det han trenger er trening. Da satser vi på toppform, sier Kveen, som samtidig bekrefter at Northug kommer til å gå søndagens tremil på Lillehammer.

Stor ståhei
Det har vært knyttet stor spenning til Northug og hans form etter vrakingen til verdenscupåpningen i Ruka forrige helg. Vrakingen og de påfølgende stikkene og raljeringen med lagkamerater og langrennstoppene har skapt oppstyr.

Northug møtte pressen for første gang siden stormen startet, men var ikke veldig villig til å dele sine tanker med pressen fredag ettermiddag.

– Vi var vel ikke helt enige, men vi var enige om å være uenige, sa Northug om vrakingen til rennene i Ruka.