Se Norge-Ungarn på TV 2 og Sumo fra kl. 20.00!

I 2009 rykket islendingen opp fra å være assistent under Marit Breivik til å bli hovedtrener for Norge.

Hun var sikret evig legendestatus etter å ha ført Norge til utrolige seks gullmedaljer i mesterskap. Mange var skeptiske til om eventyret kunne fortsette.

Ti mesterskap senere har Hergeirsson ført håndballjentene til utrolige ni medaljer. Seks av dem er gull.

– Da har dere bare telt når jeg var hovedtrener og hun var hovedtrener. Men vi har også mange i lag, påpeker 53-åringen - som var assistenten til Breivik fra 2001 - med et smil.

Alene - på toppen
Etter VM i Tyskland - som starter med TV 2-sendt kamp mot Ungarn lørdag kl 20 - kan han trone øverst og alene på Norges gullstatistikk.

– Han tenker ikke så mye på det. Han er ikke glad i slike ting; det er mer teamet rundt og slike ting som han er opptatt av, sier Camilla Herrem.

– Så hva kommer Thorir til å svare når vi spør ham om dette etterpå?

– Hehe! Da kommer han til å si «det viktige er at vi gjør det bra sammen, teamet rundt, mange trenere osv…» Det er alltid det, sier hun og ler.

Og har selvsagt helt rett. Til TV 2 på pressetreffet i Stuttgart dagen før dagen sier han dette om mulighetene til å gå forbi Breivik på gullstatistikken:

– Dette er langt ifra bare mine medaljer. Det er et stort teamarbeid.

VM-favoritter
Marit Breivik overtok i 1994 som landslagstrener etter Sven Tore Jacobsen. Landslaget tok 13 medaljer i internasjonale mesterskap på de 15 årene hun hadde det øverste ansvaret.

– Får du den anerkjennelsen som du fortjener?

– Det gjør jeg. Jeg er i den øverste stillingen og har til syvende og sist ansvaret. Da får du også kontrastene. Du får skylden når det går dårlig og æren hvis det går bra. Men jeg er mer opptatt av at dette er teamwork. For at jeg skal fungere i jobben så er jeg avhengig av Mia (Högdahl) og Mats (Olsson) - og resten av apparatet.

Norge har en imponerende seiersrekke før VM i Tyskland. Håndballjentene har utrolig nok ikke tapt på 25 kamper. Lørdag møter de Ungarn i VM-åpningen, men gullmannen vil ikke ta ordet gull i sin munn.

– Målet er - i første omgang - å ta oss til åttedelsfinale. Og drømmen er å slåss om det gjeveste.