Da veteransyklisten Jeff Miller ble dumpet av kjæresten Jenna Blandford (33), også hun syklist, tok han det tungt.

Til tross for at Miller advarte om at han kom til å angi Blandford til antidoping-myndighetene, stod ikke forholdet til å redde.

Men Miller var mann for sitt ord i denne sammenhengen og inngikk en avtale med USADA bare dager etter at de gikk fra hverandre.

Hevnet seg

Han fortalte om parets utstrakte bruk av testosteron, veksthormoner (HGH) og anabole sterioder.

Miller tok selv en fireårs utestengelse for tilfredstillelsen av å se at eks-kjæresten gå ned i flammer og få samme dom, skriver CyclingNews.

Bevisene var kraftige. Miller la frem tekstmeldinger, fem brukte nåler, åpnede ampuller med HGH og kvitteringer for kjøp.

Blandford nektet for å ha brukt midlene, og hevdet at den tidligere kjæresten diktet opp tekstmeldingene og fabrikkerte bevisene mot henne. I desember avla den amerikanske Mountain Bike-mesteren for veteranen fra 2016 også frivillig en dopingprøve, som var negativ.

Felt av bevisene

Hun fortsatte å konkurrere i 2017, og ha vunnet flere ritt i masters-klassen, til tross for saken som har pågått.

USADA sier i dommen at de ikke fant Millers vitneforklaring 100 prosent troverdig i seg selv, men at tekstmeldingene som ble framlagt indikerte at hun brukte prestasjonsfremmende midler.

– Totalt sett var det mer enn nok til å tilfredstille dopingpanelet at brudd på antidoping-reglene hadde skjedd, står det i dommen.