Langtidsskadet spiller kalles «gal» av Guardiola etter jubelscenene

Benjamin Mendy lot skade være skade da han tok del i City-jubelen.

Benjamin Mendy (23) er for øyeblikket satt ut av spill med en korsbåndsskade, men det la ikke en demper på lysten til å være med på å feire Raheem Sterlings vakre overtidsscoring mot Southampton.

Guardiola: – Katastrofe
Haltende og med mobilen i hånden løp Mendy etter lagkameratene på Etihad-gresset for å ta del i jubelen etter målet som sikret seier mot Southampton og lagets tolvte strake seier i Premier League.

Til tross for korsbåndsskaden skal Mendy, ifølge franske SFR Sport, ha løpt i 19 km/t på vei bort til Sterling og Co. Manager Pep Guardiola flirer av venstrebacken og kaller ham gal.

– Mendy er gal. Han har en skade på seks måneder, og han løper! Katastrofe, smilte Guardiola før han forlot pressekonferansen etter kampen.

Mendy er kjent for sine krumspring på sosiale medier, og det er tydelig at alt skal fanges opp på telefonen. Hengende rundt halsen på Sterling kunne man se at franskmannen gjorde sitt for å forevige øyeblikket.

– Røket korsbånd, men hvem bryr seg etter matchvinnerscoring i det 95. minutt #LookAtMeRunning, skrev Mendy på Twitter.

Han har også retweetet en melding fra en av følgerne sine:

«Jeg dør. Mendy var allerede på banen for å få Raheem på Snapchat etter scoringen. Kampen var ikke over en gang, men Mendy er lojal til merkevaren sin.»

Se jubelscenene med Mendy og City-spillerne i videovinduet øverst på siden!

Mendy pådro seg en korsbåndsskade i slutten av september mot Crystal Palace og det er ikke ventet at han vil være tilbake i aksjon for City før i april.

Den 23-årige franske venstrebacken storspilte for Monaco forrige sesong og ble hentet til de lyseblå i Manchester for i overkant av 500 millioner kroner - en rekordstor sum for en forsvarsspiller.

– Sa unnskyld til dommeren
Det var ikke bare Mendy som tok helt av under jubelscenene onsdag kveld. Guardiola gikk av skaftet og var langt ute på banen for å slippe gleden løs sammen med spillerne.

– Jeg sa unnskyld til dommeren fordi jeg klarte ikke å kontrollere det. Jeg var så glad. Jeg løp etter Raheem, men jeg er ikke rask nok. Vi er så glade, sa Guardiola på pressekonferansen etter kampen.

TV-bildene etter kampen viste også en opphetet Guardiola levere noen meldinger til Southamptons Nathan Redmond. Den spanske manageren sier at det kun var godt ment, selv om det kanskje ikke så slik ut.

– Forrige sesong gjorde han livet surt for oss her, men i dag kunne han ikke angripe fordi de forsvarte seg hele tiden, sier Guardiola.

– De kom hit for å forsvare seg. De sløste med tiden etter ni minutter. De ville ikke spille. Vi er det eneste laget som forsøkte å vinne. Vi fortjente det helt klart.

– Kribler når City spiller
Guardiolas City virker å være utstoppelige denne sesongen, og mange mener allerede etter 14 serierunder at de lysenblå blir seriemester når vi skriver mai på kalenderen. Nå er City på jakt etter rekorden til Arsenals "Invincibles" som vant 14 kamper på rad i ligaen. City står på tolv strake trepoengere.

Seier mot håpløse West Ham i helgen kan gjør at City tangerer rekorden til Arsenal i derbyet mot erkerivalen United 10. desember.

– Er det ikke litt dumt om vi mister spenningen så tidlig?

– Nei, det synes jeg ikke. Jeg liker superlag. Jeg liker lag som man ikke må holde med og heie på for å nyte å se, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio onsdag.

– Man kjenner det kribler litt når City spiller fotball. Det er gøy å se på. Det er så mange gode spillere på det laget og de har en så bra måte å spille sammen på. Vi ønsker spenning, men å se så gode lag spille fotball er stas.