Ser likhetstrekk mellom Salah og superspissen Liverpool-fansen savner

Liverpool har ikke hatt en ordentlig målmaskin siden Luis Suárez forlot klubben, men Mohamed Salah er i ferd med å ta opp arven.

Se Salahs to mål mot Stoke og sammendrag fra kampen øverst!

Liverpool betalte nærmere 400 millioner kroner for Mohamed Salah fra Roma før sesongen, men det er ingen som lenger lurer på om egypteren er verdt pengene.

Salah står med tolv scoringer og to målgivende på sine 14 Premier League-kamper. Mot Stoke banket han inn to nye mål på 15 minutter etter å ha blitt byttet inn midtveis i andre omgang. Totalt står han med 17 scoringer i alle turneringer.

Liverpool har savnet en målmaskin siden Luis Suárez forlot klubben til fordel for Barcelona sommeren 2014, og TV 2s Premier League-studio ser likheter med den uruguayanske superspissen.

Salah er allerede bare én scoring unna forrige sesongs toppscorer for Liverpool i Premier League, Philippe Coutinho med 13 mål.

– Når du kommer til så mange sjanser, viser det at du etter hvert kommer til å score flere mål. Vi så det samme med Suárez, for han skapte så mange muligheter med sin fart og sine ferdigheter, sier Trevor Morley.

Suárez preget kamper tidlig i sin Liverpool-karriere, men sløste med sjansene, og det var først de siste 18 månedene av tiden på Anfield han bøttet inn mål. Salah innledet sesongen med å brenne mange store sjanser.

– Det har med selvtillit å gjøre. Du spiller ikke på dette nivået uten gode ferdigheter. Han har vært kjent for å trenge mange muligheter for å score mål. Det har vært den store akilleshælen hans, for tempo, dribleferdigheter og teknikken har han alltid hatt, sier Petter Myhre.

TV 2s Premier League-ekspert varsler flere scoringer for Salah fremover.

– Når du først begynner å score, føles du udødelig og du kan score på alt.

Liverpool-manager Jürgen Klopp startet med Salah på benken mot Stoke, men slapp hurtigtoget løs med en halv omgang igjen å spille.

– «Takk» er alt jeg sa til Mohamed Salah. Det var et fint kampbilde å komme inn i. Vi hadde mye jobb med Peter Crouch, men vi kjempet for andreballene. Det var veldig fortjent at vi vant og jeg er veldig fornøyd, sa Klopp ifølge BBC.