Pogba vil endre taktikk for å bryte Mourinhos bortebanemareritt

– De siste gangene har vi forsøkt å forsvare oss, men det har ikke fungert. Så la oss se hva som skjer hvis vi endrer noe, sier Paul Pogba.

Se Arsenal-Manchester United på Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

TV 2 Sumo: Her får du tilgang

Et av de største spenningsmomentene forut for helgens Premier League-runde er hvordan Manchester United vil angripe bortekampen mot Arsenal på lørdag kveld.

Siden José Mourinho ble manager på Old Trafford har de røde djevlene spilt sju bortekamper mot de andre såkalte topp seks-lagene. Fasiten: Kun ett mål scoret og totalt kun tre poeng.

I et intervju med Premier Leagues egen TV-kanal innrømmer stjernespiller Paul Pogba nå at de ønsker en ny tilnærming forut for lørdagens gigantoppgjør.

– Vi vil endre det. For å vinne ligaen må vi vinne borte mot de gode lagene også. Vi må tenke på oss selv, på å angripe, på å score mål. De siste gangene har vi kanskje forsøkt å forsvare oss, men det har ikke fungert. Så la oss se hva som skjer hvis vi endrer noe. Jeg vet ikke, sier han.

Se utdrag fra intervjuet i PLTVs egen sak i vinduet øverst!

– Da jeg var borte så lærte jeg mye
Spesielt de som står utenfor klubben har vært svært kritiske til Mourinhos taktikk i disse oppgjørene, som har gitt resultatene 0-0 (Liverpool og Manchester City forrige sesong og Liverpool denne sesongen), 0-1 (Chelsea denne sesongen), 1-2 (Tottenham forrige sesong), 0-2 (Arsenal forrige sesong) og 0-4 (Chelsea forrige sesong).

– Man kan bare bli dømt etter sesongslutt. Men mot store lag i store kamper må man «drepe det». Vi må pushe på og score mål. Vi vil ikke risikere noe. Man kan aldri kritisere et lag som vinner, sier Pogba.

Franskmannen var ute med skade i drøyt to måneder, men etter hans retur til laget har de røde djevlene nå scoret ni mål og tatt tre strake triumfer etter 0-1-tapet mot Chelsea i starten av november. Pogba vil dog ikke ta æren for at målene nå er tilbake, men innrømmer at han også har lært mye av sitt fravær.

– Jeg vil ikke si det. Vi må bare nyte å spille, slik vi gjorde på starten av sesongen. Da vil målene også komme. Samtidig må vi fortsette å forsvare oss som vi har gjort. Da jeg var borte så lærte jeg mye. Jeg måtte løpe, se på hvordan laget jobbet defensivt. Jeg lærte hvordan jeg kunne komme tilbake og hjelpe laget, forteller han.

– Ligaen vil bli avgjort denne perioden
Etter lørdagens oppgjør på Emirates er det hjemmekampen mot Manchester City som venter neste helg for Pogba og lagkameratene. Deretter venter seks nye Premier League-kamper til og med 1. nyttårsdag. De neste ukene kan med andre ord bli monumental med tanke på hele Premier League-sesongen 2017/2018.

– Ligaen vil bli avgjort i denne perioden. Kommer vi nærmere City eller lar vi dem fare? Vi må rette oppmerksomheten mot oss selv og ikke tenke på andre lag. Sånn er det.

– Er det fremdeles en sjanse for at City snubler?

– Ja. Det er fremdeles mange kamper igjen å spille. Alle vet at de er veldig gode denne sesongen. De er i god form, og mot slutten av sesongen kan man se hvor gode de er. Men jeg har troen. Sesongen er fremdeles veldig lang, sier Pogba.

Støtter Lukaku: – Alle vet at han er en av verdens beste
Stjernespilleren tok seg også tid til å skryte av både Manchester United-laget generelt, og den noe kritiserte spissen Romelu Lukaku spesielt.

– Vi har sterke forsvarere, en sterk midtbane og et sterkt angrep. Vi er mer komplette, fordi mange spillere har kommet opp med mer erfaring. Vi har åpenbart et veldig sterkt lag. Når det gjelder Romelu Lukaku, kan han bare bli bedre og bedre. Han er fremdeles ung. Han er en av de beste spissene i verden. Det vet alle. Han kan åpne opp forsvar. Alle i verden vet hvor god han er, sier lagkameraten.

Lukaku har kun scoret ett ligamål på de siste sju kampene, og det var tydelig for alle at det var glede å spore hos lagkameratene da belgieren fant veien til nettmaskene i 4-1-seieren over Newcastle forrige helg. Pogba tror den lille måltørkene bare vil gjøre stjernespissen enda bedre.

– Jeg ble veldig glad da han scoret igjen. Alle spillere har perioder der man ikke scorer, så man kan ikke kritisere det. Han gjør alltid sitt beste og gir 100 prosent. Men en spiss må score mål. Alle vet det. Men han gir aldri opp, og fortsetter alltid å kjempe. Selv de beste spissene går kamper uten å score. Selv Ronaldo, Messi og Zlatan gjør det. Det gjør at man blir sterkere, sier Pogba.

– Sanchez og Özil er blant de beste spillerne i verden.
Franskmannen er også klar over at lørdagens motstandere besitter spillere i det absolutt ypperste Premier League-sjiktet, men er klar for å takle både oppgaven mot en stor rival og oppgaven som venter dem med tanke på å stanse stjernduoen Alexis Sanchez og Mesut Özil.

– De er en rival. Det er en stor kamp. Det er det alltid. For vi spiller mot ett av de beste lagene i England. De kjemper alltid om tittelen. Sanchez og Özil er blant de beste spillerne i verden. De har enorme kvaliteter, de kan skape ting og de kan utgjøre en forskjell individuelt. Vi må passe på dem, men de må passe på oss også, sier han.

Som ung fransk gutt vokste han opp med et Arsenal-lag som var dominerende i Premier League, og når 24-åringen får spørsmålet «Arsenal Football Club: Hva tenker du?» må han innrømme at han hadde et ekstra øye til dem som liten.

– Hmm. Fransk lag. Neida. Men de hadde mange franske spillere. En av mine favoritter var Thierry Henry. De hadde gode spillere og et godt lag. For å være ærlig så har alltid Arsenal-fotballen vært stor. Det er bra for dem, men vi vil bare vinne. Du kan spille stor fotball med å spille lange baller også. Det handler om å vinne. Og det er det vi vil, sier Pogba.

Se Arsenal-Manchester United på Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!