TILBAKE: Sam Allardyce har vært arbeidsledig siden slutten av forrige sesong.
TILBAKE: Sam Allardyce har vært arbeidsledig siden slutten av forrige sesong. Foto: Ian Kington

Allardyce får Everton-jobben

Sam Allardyce (63) er tilbake i Premier League og skal lede Everton de neste 18 månedene.

Se Everton mot West Ham på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo i kveld fra klokken 20.15. Kampstart kl. 21.00.

Det tok mer enn fem uker, men endelig har Everton funnet Ronald Koemans erstatter. Merseyside-klubben skriver på Twitter at Sam Allardyce kommer til klubbens treningsanlegg onsdag kveld for å fullføre forhandlingene, mens David Unsworth leder laget mot West Ham.

– Jeg ønsker virkelig å gi ham den støtten han trenger. Han kan nå så langt han vil. Vi trenger en sterk leder, og det vil han være for oss, sier klubbeier Farhad Moshiri til Sky Sports-journalist Jim White.

63-åringen har skrevet under på en avtale som strekker seg ut neste sesong, melder engelsk presse. Allardyce får med seg tidligere Leicester-manager Craig Shakespeare og den gamle Liverpool-helten Sammy Lee. Ansettelsen skjer samme dag som det ble klart at også Alan Pardew er tilbake som Premier League-manager i West Bromwich.

Allardyce fikk bare én kamp som engelsk landslagssjef etter avsløringene om at han ga råd om regeljuks. Midt i forrige sesong ble han Pardews erstatter i Crystal Palace og holdt plassen, men kom ikke til enighet om ny kontrakt.

– Allardyce er en spesialist. Han har hele pakken når det kommer til redningsoperasjoner. Han kan organisere et lag, kjøpe de riktige spillerne og overbevise dem om å følge planen hans. Det funker, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

Sam Allardyce har tidligere vært manager i Premier League-klubbene Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham, Sunderland og Crystal Palace.

David Unsworth har ledet Everton etter at Koeman ble sparket, men vondt har blitt til verre under den tidligere forsvarsspilleren. Everton er ute av Europaligaen og ligger på 17. plass i Premier League, to poeng over nedrykk. Søndag tapte de hele 1-4 mot Southampton.

– Allardyce virker som han er helt bevisst på hva han skal gjøre. Han kommer, fikser problemet og drar. Det er ingen hemmelighet at han er glad i penger. Han får korte, lukrative avtaler. Så står han helt på egne bein til å velge når sommeren kommer, sier Simen Stamsø Møller.

Ducan Ferguson og David Unsworth skal få fortsette i Everton, til tross for de svake resultatene i perioden etter Ronald Koemans avskjed i oktober.