Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han holder seg unna grisefestene på kanariøya Tenerife. I stedet kjører hekkeverdensmesteren syrefest på friidrettsbanen.

Tirsdag leverte Karsten Warholm den raskeste tiden han noen sinne har gjort på åtte hekker på trening. Uoffisielt passerte han 33,50 på 290 meter. Noe som tilsvarer litt raskere fart enn da han satte verdensrekord på 300 meter hekk i fjor vinter.

– Godt å levere bra

– He, he. Vi må jo legge lista en plass, sier Warholm til TV 2, før han selv i sedvanlig stil snakker seg selv ned etter å ha fått pusten igjen.

– Dette betyr jo forhåpentligvis at ting skal bli enda bedre enn før. Men vi har som jeg har sagt tusen ganger før ingen garantier. Det er likevel godt å levere bra på trening. Det er det det handler om - å holde oppe kvaliteten, og fortsette det arbeidet som har tatt oss dit vi er nå, sier Warholm.

For selv om treningsresultatene jevnt over er bedre enn på samme tidspunkt i fjor, så nekter Warholm å proklamere skyhøye mål. Han mener at resultatene får prate for seg selv, men samtidig søker han hele tiden forbedring. Og med forbedring kan han komme nærmere og nærmere målet om å bryte 48 sekundersgrensen på langhekken. Og da er det plutselig ikke langt ned til verdensrekorden.

Etter at han i helgen mottok den prestisjetunge prisen som årets "rising star" i internasjonal friidrett, så er han et navn som blir fulgt med argusøyne. Men Warholm trives fortsatt bedre på trening, enn på bankett.

– Det er litt klisjé å si at veien er målet. Men jeg elsker det jeg driver med, og det er det aller viktigste.

- Må beholde frokosten

Etter superøkta i dag, stakk han raskt bort for å få "litt privatliv" som han selv uttrykker det. Kvalme og blodsmak er en del av hverdagen. Men å kaste opp etter trening, prøver han å unngå i det lengste.

– Som sunnmøring er jeg fast bestemt på å beholde frokosten, så jeg prøver å unngå å spy. Men man blir bare vanvittig kvalm, ler han.

– Men liker du den følelsen når du står der og nesten må brekke deg etter en økt?

– Nei, det er ikke godt å ha det sånn. Men sånn som nå når jeg er ferdig, så kjenner jeg at det er en ekstra god følelse når man har hatt en knallgod økt. Og det er litt den følelsene jeg lever for. Det er ti minutter med en veldig ekkel følelse, så går det over, ler han.

Nøktern trener

Heller ikke trener Leif Olav Alnes vil ikke hause opp prestasjonen til sin elev på dagens superøkt.

– Det har lite for seg å skryte av det man gjør på trening, sier han.

Men Alnes innrømmer, om enn noe motvillig, at han har latt seg imponere av Warholms prestasjoner på et veldig tidlig stadium av sesongoppkjøringen.

– Per dags dato ser det veldig lovende ut.

– Og når du sier det, da..?

– Ja, da tar jeg hardt i, ler han.