Norge jubler etter serien over Spania i åttedelsfinalen. Onsdag venter Russland i kvartfinalen. Du ser storkampen direkte på TV 2 og TV 2 Sumo fra kl. 20.00 onsdag kveld.
Norge jubler etter serien over Spania i åttedelsfinalen. Onsdag venter Russland i kvartfinalen. Du ser storkampen direkte på TV 2 og TV 2 Sumo fra kl. 20.00 onsdag kveld. Foto: Ruud, Vidar

Slik sendes håndball-VM på TV 2

Nå er det skikkelig alvor! Norge møter Russland i kvartfinalen onsdag. Nederst i saken kan du se hele oppsettet for kvartfinalene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi gleder oss mer enn noensinne til VM. De norske håndballjentene har en sjelden kombinasjon av sjarme og vinnermentalitet, sist sett under straffekastkonkurransen mot Russland i helgen. På samme måte som Tour de France er blitt et høydepunkt om sommeren og Farmen på høsten, så har håndballjentene skapt en egen tradisjon i julemåneden, sier redaksjonssjef Christine Espeland i TV 2 Sporten.

Norge spiller fem innledende kamper, deretter blir det vinn eller forsvinn med cupspill i åttedelsfinalen.

Og TV 2-kommentator Harald Bredeli mener Norge må finne seg i å være den største gullfavoritten.

- Mange mener det bare er å hente gullet, men det er ikke riktig selv om vi må finne oss i å være favoritter. Det er et tosifret antall medaljekandidater og en håndfull gullkandidater. Jeg tror Nederland, Russland og Frankrike er Norges største konkurrenter om gullet, mens lag som Romania, Sverige, Danmark, Brasil, Montenegro, Tyskland og Serbia alle kan være med å kjempe om en mulig semifinale, sier Harald Bredeli.

Noen av dem på TV 2s håndballag er Bent Svele, Julie Strømsvåg, Gro Hammerseng Edin og Harald Bredeli er klare for håndball-VM i Tyskland.
Noen av dem på TV 2s håndballag er Bent Svele, Julie Strømsvåg, Gro Hammerseng Edin og Harald Bredeli er klare for håndball-VM i Tyskland.

Norge har tatt medalje i ni av de siste ti mesterskapene.

– Når man er videre fra gruppespillet så kan alt skje. Har Norge ti dårlige minutter i en avgjørende cupkamp så ryker de fort ut. Vi har verdens beste målvakter og et knallsterkt angrepsspill. Men Norge er helt avhengige av å få kontroll på forsvarsspillet. Det hjelper ikke å ha de beste målvaktene om ikke forsvaret klarer å bygge opp muren. Det er helt avgjørende, kommenterer Harald Bredeli.

Harald Bredeli og Bent Svele kommenterer Norges gruppe og en del av cupspillet. Christian Paasche og Endre Olav Osnes kommenterer de andre gruppene og resten av cupspillet.

Julie Strømsvåg og Sindre Olsen er sammen med ekspert Gro Hammerseng-Edin TV 2 sitt team på indre bane i Tyskland.

Slik spilles sluttspillet:

Kvartfinalene:

Tirsdag 12. desember:

Håndball-VM: Sverige - Danmark kl. 17.20 på TV 2 Sportskanalen (kampstart 17.30)

Håndball-VM: Frankrike - Montenegro kl. 20.35 på TV 2 Sportskanalen (kampstart 20.45)

Onsdag 13. desember:

Håndball-VM: Nederland - Tsjekkia kl. 17.20 på TV 2 Sportskanalen (kampstart 17.30)

Håndball-VM: Norge - Russland kl. 20.00 på TV 2 (kampstart 20.30)

Semifinalene:

Fredag 15/12. kl 17.30 og 20.30

Bronsefinalen:

Søndag 17/12 kl. 14.30

Finalen:

Søndag 17/12 kl. 17.30