Bergen  20170916.
Mesterskapsambassadør  Thor Hushovd, UCI President  Brian Cookson og  president i organisasjonskomiteen, Harald Tiedemann Hansen holder pressekonferranse før åpningen av Sykkel VM.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20170916. Mesterskapsambassadør Thor Hushovd, UCI President Brian Cookson og president i organisasjonskomiteen, Harald Tiedemann Hansen holder pressekonferranse før åpningen av Sykkel VM. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Hommedal, Marit

Tar sykkelpresidenten i forsvar: – Helt uproblematisk

Tidligere UCI-president Brian Cookson hyller jobben som ble gjort med Bergen-VM - til tross for den potensielle økonomiske krisen.

Sykkel-VM går, som kjent, mot et stort underskudd, noe som har resultert i at det vil bli avholdt et ekstraordinært forbundsting i nær fremtid.

Der vil flere argumentere for at sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen bør kastes.

Ett av ankepunktene mot presidenten av Norges Cykleforbund (NCF) har vært det som blir beskrevet som «rolleblanding». Tiedemann Hansen har nemlig både vært president i NCF, daglig leder i Bergen 2017 AS og styremedlem i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) samtidig.

– En mann av integritet

Det har fått en rekke personer i sykkelmiljøet og media, samt enkelte jurister, til å reagere.

Mannen som har ledet UCI de siste fire årene, Brian Cookson, er overhodet ikke enig med kritikken.

– Harald forlot alltid UCI-møtene som handlet om tildelingen av verdensmesterskapet. Som en mann av integritet, som jeg virkelig mener han er, fulgte han alle regler og retningslinjer. Det viktige å si i denne sammenhengen er at han gjorde en fantastisk jobb med å arrangere det som ble et fantastisk VM. Jeg vil si at det var det beste mesterskapet jeg har vært på, sier han til TV 2, og fortsetter:

– På mange måter var VM en stor suksess. Det fortjener han mye skryt for. Det er leit at budsjettet ikke går opp, men jeg håper at styresmaktene i Norge, folket i Bergen og i regionen kan hjelpe til der.

– Stort sett gjorde han en god jobb

– Så det er riktig forstått at Tiedemann Hansens tre roller var uproblematisk for UCI?

– Det stemmer. Det var aldri noe problem. Jeg vil påstå at det ikke er noen interessekonflikt. Det er snarere det motsatte: mange sammenfallende interesser. Det er akkurat det her en president for et nasjonalt forbund skal gjøre: passe på at et stort arrangement blir arrangert på riktig vis. Og jeg føler han tok det ansvaret veldig seriøst. Stort sett gjorde han en god jobb.

Konsekvensene av den svake økonomistyringen i arrangementet vil ventelig bli litt klarere når NCF har styremøte førstkommende fredag.

Da skal man blant annet diskutere det ekstraordinære tinget, samtidig som et budsjett for NCF for 2018 vil legges frem.

For Cookson er imidlertid en svakere økonomi i Sykkel-Norge ikke noen krise.

– Det blir kanskje vanskelige tider på kort sikt i norsk sykkelsport, men i det store og det hele vil den motiverende effekten et slikt VM har bli følt i lang tid fremover, avslutter han.