KOM I 2013: Neymar signerte for Barcelona sommeren 2013. Raul Sanllehi, den kommende Arsenal-sportdirektøren, spilte en sentral rolle i å få et av historiens største talent til Barcelona.
KOM I 2013: Neymar signerte for Barcelona sommeren 2013. Raul Sanllehi, den kommende Arsenal-sportdirektøren, spilte en sentral rolle i å få et av historiens største talent til Barcelona. Foto: Manu Fernandez

– Mannen bak Neymar-signeringen blir Arsenals nye sportsdirektør

Arsenal forbereder seg på livet etter Arsène Wenger med nøkkelsigneringer i administrasjonen.

Daily Mail skriver at Arsenal kommer til å offentliggjøre ansettelsen av Raul Sanllehi som klubbens nye sportsdirektør tirsdag.

Sanllehi har overlevd tre presidenter og har har lagt bak seg 15 år i Barcelona. Han ga seg i stillingen hos katalanerne mandag denne uken - fire dager før han egentlig skulle takket for seg.

Erfaren sportsdirektør
Sportdirektøren kommer til London med en imponerende historikk, og Arsenal håper nok at noe av det kan gjenskapes på Emirates.

Sanllehi omtales nemlig som en av nøkkelpersonene i arbeidet med å hente Neymar fra Santos til Barcelona i 2013. Han skal ha opparbeidet seg et nært forhold til Neymars far og klarte å hindre det brasilianske supertalentet å slutte seg til erkerival Real Madrid to år i forveien.

Sanllehi skal også ha ledet forhandlingene og spilt en sentral rolle i signeringen av Luis Suárez fra Liverpool i 2014.

Nyheten kommer drøyt to måneder etter at Dick Law ga seg i jobben som direktør med ansvar for overganger i Arsenal etter en trøblete sommer. Jakten på Thomas Lemar og Kylian Mbappé feilet for Arsenal, samtidig som man ikke maktet å holde på Alex Oxlade-Chamberlain eller forlenge kontraktene til Alexis Sánchez og Mesut Özil.

Arsène Wenger nærmer seg stadig slutten på regjeringstiden i Arsenal, og det kan nå virke som om klubben ruster opp for å klare seg i kjølvannet av franskmannens exit. Wenger har i over 20 år hatt en finger med i det meste som har foregått i klubben.

Fra før har Arsenal hentet Sven Mislintat fra Borussia Dortmund som ny rekurtteringssjef.

Utelukker salg i januar
I forkant av onsdagens oppgjør med Huddersfield bekreftet Wenger på en pressekonferanse tirsdag at både Sánchez og Özil blir værende i klubben frem til kontrakten går ut neste sommer.

– Ja, selvsagt. Det er utelukket. Jeg tenker ikke på det hver dag. Så lenge de er her, må de gi alt for klubben. I mitt hode er de her til sesongslutt. Det var avgjørelsen ved starten av sesongen. Med mindre noe spesielt skjer, vil ikke det endre seg, sier Wenger.