Romanias Cristina Neagu skremte Amanda Kurtovic i starten.
Romanias Cristina Neagu skremte Amanda Kurtovic i starten. Foto: Dresling Jens

Kurtovic var livredd klubbvenninnen

Amanda Kurtovic er langt fra den største stjernen i sin nye klubb.

Etter flere gode sesonger i Larvik og på det norske landslaget signerte Amanda Kurtovic for den rumenske storklubben CSM București før denne sesongen. Og i sin nye klubb ble 26-åringen lagvenninne med Cristina Neagu.

Selv om Kurtovic har vunnet OL-, VM- og EM-gull blir hun satt litt i skyggen av den 29-årige venstre bakspilleren, som har blitt kåret til verdens beste kvinnelige håndballspiller hele tre ganger.

Blir forfulgt av paparazzier

– Jeg var livredd henne i starten, naturlig nok. Hun er den største stjerna her, sier Kurtovic.

– Kan hun sammenlignes med Petter Northug i norsk målestokk?

– Hun er større i Romania enn vi kan forestille oss. Hun blir forfulgt overalt av paparazzier. Jeg vet ikke om det er så ofte paparazzier sitter i buskene og tar bilder hvis Northug er på stranda, smiler hun.

Norge slipper å møte Neagu og Romania i gruppespillet i VM. Det kan være like greit i følge Kurtovic.

– Hun er verdens beste håndballspiller.

– Hun er dritkul

Etter å ha vært lagvenninne med den rumenske superstjerna i noen måneder har Kurtovic etter hvert fått et litt mer avslappet forhold til henne.

– Jeg har nok ikke skjønt hvor stor kjendis hun er her, men etter å ha vært på turer, spilt kamper og snakket med henne, har jeg funnet ut at hun er en fantastisk person. Hun er faktisk litt sjenert.

– Hun har overrasket meg veldig. Jeg synes bare hun er dritkul.

På banen oser Neagu av autoritet. Den norske landslagsspilleren forteller også om en vinnermentalitet litt utenom det vanlige.

– Hun er veldig opptatt av at vi skal prestere som lag. Jeg har tenkt at "hun må være en skikkelig egoist", men hun er alt annet. Hun setter laget foran seg selv hver eneste gang, fordi det viktigste for henne er at vi vinner.

Håper å vinne Champions League

Overgangen til București er et steg opp rent sportslig. Med spillere som Neagu, Kurtovic, Marit Malm Frafjord og svenske Isabelle Gulldén på laget stilles det høye krav til hovedstadslaget.

– Jeg drømmer om å vinne Champions League. Vi har alle forutsetninger for å vinne, men vi har ikke spilt så bra fram til nå, sier Kurtović, vel vitende om at București leder sin gruppe i hovedrunden i Champions League, foran blant andre Györ.

– Vi har mye å gå på som lag. Det er kanskje den største utfordringen når man har så mange gode spillere, at man skal få det til å fungere som et lag. Vi jobber med samspillet hele tiden, det tar lang tid. Vi har mange nye spillere og det kommer ikke av seg selv.