Katrine Lunde har opplevd enormt mye siden hun debuterte på landslaget i 2002. Nå er hun 37, og i desember blir hun tidenes eldste norske håndballjente i et mesterskap.

– Ja, ja. Da har man én rekord, sier Lunde og bryter ut i latter.

– Hva sier lagvenninnene om at du er den eldste?

– Det kommer noen kommentarer, men jeg har alltid noe å slå tilbake med. De synes det er godt å ha med gamlemor.

– Det har vært tunge stunder
Men keeperveteranen er fortsatt lynrask i buret. I Møbelringen Cup ble Vipers Kristiansand-keeperen sentral for Norge da det måtte straffekast til for å kåre en vinner.

– Det er alltid godt å være med å avgjøre.

Lunde ble regnet for å være verdens beste målvakt da hun ble gravid. Da gikk hun glipp av EM i 2014. Hun ble vraket til VM i 2015, men var med på OL i Rio, for så å ramle ut igjen til EM i 2016.

– Det var ikke gøy. Det var det ikke. Det har selvfølgelig vært tunge stunder der man ikke har vært med. Man føler seg jo likevel god nok, selv om noen andre ikke mente det, sier Lunde til TV 2.

Derfor er det ekstra godt for målvakten å være tilbake i landslagsvarmen til VM i Tyskland.

– Jeg er jo veldig stolt over at jeg har klart å komme tilbake. Jeg synes jo det er bra gjort av meg. Det er såpass mange andre gode målvakter at man må gi seg selv et klapp på skulderen av og til.

– Hun har vært en frontfigur
Landslagssjefen er også imponert over måten Lunde har slått tilbake på.

– Katrine har jo fått en ny giv etter at hun kom hjem til Kristiansand. En ny glød og ny giv. Motivasjonen hun har er imponerende. Den gnisten hun har nå er en stund siden vi har sett. Jeg har sett det igjennom året etter at hun bestemte seg for å flytte hjem. Hun har vært en frontfigur i treningene våre i sommer med tanke på fokus og konsentrasjon. Hun har fortsatt utover høsten. Det er imponerende, det er det absolutt. Jeg føler at hun er ytterligere på gang. Jeg mener hun fortsatt har litt igjen før hun er der hun kan være. Jeg håper vi får frem det gjennom mesterskapet, sier Thorir Hergeirsson til TV 2.

– Er du verdens beste keeper nå?

– Jeg må nok opp et par prosent, sier Lunde.

– Jeg vil si at det er enda noen prosent til, men hun er på god vei. Jeg synes jeg så det gjennom helgen, så det gjelder å holde de gode periodene lengre, sier landslagssjefen.

Med sju gull fra EM, VM og OL skulle en kanskje tro at premieskapet var fullt, men 37-åringen er sugen på mer.

– Jeg er sulten på mer, ja. Det blir aldri fullt, man kan jo bare kjøpe flere skap, sier Lunde.