Rosenborg-duo tok prisene for årets spiller og årets trener

Eliteserie-kapteinene stemte Rosenborg-stopperen frem til årets spiller, mens Kåre Ingebrigtsen fikk trenerprisen for første gang.

Se målene fra den siste Eliteserie-runden i Sportsnyhetene i videovinduet!

Rosenborg-spiller Tore Reginiussen ble av Eliteserie-kapteinene stemt frem til årets spiller i Eliteserien denne sesongen. 31-åringen fikk prisen på prisutdelingen Fotballfesten på Ullevaal mandag kveld.

Björn Bergmann Sigurdarson (Molde), Nicklas Bendtner (Rosenborg), og Ohi Omuijuanfo (Stabæk) var de tre andre spillerne som var nominert til prisen. Bendtner fikk imidlertid prisen for årets mål for scoringen borte mot Molde.

Reginiussens sjef i Rosenborg ble kåret til årets trener, og det var første gang at Kåre Ingebrigtsen fikk prisen. Til tross for å ha vunnet både serie- og cupgull de to siste sesongene, kom han aldri nærmere prisen enn nominasjon. I år har det blitt Eliteserie-tittel og avansement til gruppespillet i Europaligaen.

Ingebrigtsen var nominert sammen med Christian Michelsen (Kristiansund), Geir Bakke (Sarpsborg 08), Lars Bohinen (Sandefjord) og Tor Ole Skullerud (Strømsgodset).

Danmarks landslagssjef Åge Hareide ble hedret med Kniksens hederspris.

– Reginiussens beste sesong
Tore Reginiussen var også nominert til «Årets fotballforbilde», men det var Strømsgodset-kaptein Jakob Glesnes som fikk prisen for sitt engasjement for barn og unge i Drammen-området.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen hadde Reginiussen på årets lag, og mente i vurderingen at ingen har vært bedre denne sesongen.

– Reginiussen har vært bautaen i de bakre rekker, og dette har vært hans beste sesong noensinne. Det er han som har gått foran i duellspillet, det er han som har gitt beskjeder og det er han som har vært den viktigste spilleren for Rosenborg i 2017, sa den tidligere Start-stopperen søndag.

Reginiussen hadde nærmest bestemt seg for å gi seg på landslaget etter VM-kvalifiseringen i høst, men finnmarkingen har vært en av de bedre spillerne under Lars Lagerbäck og har nå bestemt seg for å gå løs på EM-kvalifiseringen neste år.

Toppscoreren ble årets spiller
Bodø/Glimts målmaskin og Obos-ligatoppscorer Kristian Fardal Opseth ble årets spiller på nivå to etter å ha scoret utrolige 28 mål på 30 kamper.

Martin Bjørnbak (Bodø/Glimt), Amahl Pellegrino (Mjøndalen) og Niklas Sandberg (Ull/Kisa) var de andre nominerte til prisen.

Aasmund Bjørkan ble årets trener for i Obos-ligaen for å ha ført Bodø/Glimt til opprykk. Nominerte var også Terje Rognsø (Florø), Svein Maalen (Ranheim) og Vegard Skogheim (Ull/Kisa).

Krépin Diatta fikk prisen «Årets gjennombrudd» for sin eventyrlige sesong for Sarpsborg 08, som endte med bronse. 18-åringen var nominert sammen med klubbkamerat Tobias Heintz og Stabæk-duoen Hugo Vetlesen og Andreas Hanche-Olsen.

Sean McDermott ble tidligere på kvelden tildelt prisen «Folkets favorittspiller». Kristiansund-målvakten ble stemt frem av Eliteseriens følgere på Facebook i konkurranse med én spiller fra hvert lag.

– Dette er et stort øyeblikk i min karriere. Jeg må bare takke alle som har støttet meg. Det er jo for folket vi spiller, sier McDermott til Tidens Krav.

Sandefjord-spiller Pau Morer Vicente sto for «Årets øyeblikk» da han ble hengende i trøyen til Tromsøs Thomas Lehne Olsen på Alfheim.

Truls Waaktaar Schøne fra GodsetUnionen ble kåret til årets supporter.