IKKE MED: «Mos» vil ikke spille i OBOS-ligaen.
IKKE MED: «Mos» vil ikke spille i OBOS-ligaen. Foto: Braastad, Audun

Abdellaoue blir ikke med Aalesund ned

Mustafa Abdellaoue (29) forlater Aalesund og blir ikke med klubben ned i 1. divisjon. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er nok ferdig her. Jeg fikk et forslag i sommer, etter det har det ikke vært noe mer. Jeg har ikke fått et tilbud fra AaFK som jeg kan vurdere, sier Mostafa Abdellaoue til TV 2.

Abdellaoue sier han har fått tilbud fra både inn- og utland, men har satt det på vent i bunnstriden.

– Jeg må bruke de neste ukene til å tenke meg godt om og finne ut hvor jeg skal være neste år, sier han.

– Jeg er i en alder der jeg har lyst til å spille. Spilletid er absolutt det viktigste, fastslår «Mos».

Det var VG som først omtalte saken. Overfor dem bekrefter spissens agent, Stig Lillejord, at 29-åringen ikke blir med klubben ned.

Kraftig budsjettkutt

Daglig leder i AaFK, Geir S. Vik, bekrefter også at Abdellaoue forlater klubben. Flere spillere kan følge etter.

– Vi har noen spillere på utgående kontrakter som termineres denne sesongen. Det er «Mos», Papazoglou som vi hadde på lån og en reservekeeper i Urke, sier Vik til TV 2.

For Aalesunds del fører nedrykket til kraftige kutt. Budsjettet reduseres med 15 til 20 millioner kroner, opplyser den daglige lederen.

– Det er ganske betydelig for oss. Vi har ambisjoner om å bringe klubben tilbake igjen i norsk fotball, og skal sette opp et budsjett og en spillerstall som gjør at vi er i stand til å rykke direkte opp, fastslår han.

– Nå skal sportssjefen ha individuelle samtaler med alle spillerne. Vi ønsker bare å ha med oss videre spillere som virkelig vil være her, og som ønsker å blø for klubben, legger Vik til.

Tilbud fra utlandet

Søndag ble det klart at Aalesund rykker ned fra eliteserien, til tross for 4-3-seieren mot Strømsgodset der Mos scoret tre av Aalesunds mål.

«Mos» scoret dermed 16 mål denne sesongen, like mange som Moldes Björn Bergmann Sigurdarson, og kun slått av Rosenborgs Nicklas Bendtner (19 mål) og Ohi Omoijuanfo i Stabæk (17 mål).

Lillejord sier «Mos» har flere muligheter å velge mellom når han nå skal ta neste skritt.

– Han har hatt ønsker som jeg har jobbet med i lang tid, og i sommer takket vi nei til mange tilbud i utlandet som ikke var ønskelige. Vi søker noe som er sportslig bra, men det må også være økonomisk attraktivt ettersom han er 29 år, sier Lillejord til VG.

Etter det avisen forstår, skal det være interesse for «Mos» fra den amerikanske ligaen MLS, asiatiske klubber og i Emiratene.

(©NTB)