Molde kjempet seg tilbake og sikret sølvet

Molde tar sølvet etter en nervepirrende kamp mot Sarpsborg, mens Strømsgodset ender på den sure 4. plassen.

Sarpsborg 08 måtte slå Molde på Aker Stadion for å ta sølvet fra Ole Gunnar Solskjærs lag, og ledet 2-0 etter en time spilt.

Da kjempet Molde seg tilbake i kampen, og etter to scoringer av Björn Sigurdarson endte kampen 2-2.

Se hvordan Molde sikret sølvet i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Dermed tar Molde sølv, mens Sarpsborg 08 tar bronse i Eliteserien.

– All ære til Sarpsborg. Et eventyr av en sesong, sa Marius Skjelbæk i FotballXtra.

Enormt drama i sluttminuttene

Med uavgjort på Aker Stadion hadde Strømsgodset en gylden mulighet til å ta medalje. De tapte imidlertid for et Aalesund-lag med kniven på strupen på Color Line Stadion.

Drammenserne var svært nær å hente hjem en medalje. På stillingen 2-2, med fem minutter igjen av kampen, rundet Bassel Jradi keeper, men sendte ballen i nettveggen istedenfor i mål. Da Marcus Pedersen satte inn 3-2 i kampens 88. minutt, så bronsemedaljen ut til å ende i Drammen.

Bare ett minutt senere scoret Mostafa Abdellaoue for hjemmelaget, og på overtid satte samme mann inn 4-3 til hjemmelaget.

– Måten det skjer på er irriterende. Med all respekt til Aalesund, så er det stor skuffelse i garderoben vår og. Det ble en kaoskamp der begge lag trengte scoring. Det er elendig, og det er tungt, sukker Tor Ole Skullerud til TV 2.

– For en helt ellevill sisterunde, oppsummerte Skjelbæk.

Sarpsborg hadde sølvet i lommen

Like etter pause sendte Patrick Mortensen Sarpsborg 08 i ledelsen. FotballXtra-panelet var ville av begeistring for Krepin Diattas målgivende pasning.

– En skikkelig spisscoring. Det er lekker ballbehandling av Biatta. Det er så nydelig gjort, og det er bare til å klappe, sa Marius Skjelbæk.

Sarpsborg økte ledelsen bare minutter senere. Denne gangen ved Kristoffer Zachariassen, som også ble rost i skyene av TV 2s eksperter.

– Han er Eliteseriens beste spiller. Han har vært så god denne sesongen – Brann, Molde og Rosenborg bør være flaue over at de ikke klarte å hente ham, sa Skjelbæk.

Björn Sigurdarson reduserte for hjemmelaget bare seks minutter etter Zachariassens scoring. Islendingen ble sendt alene med keeper. Han bommet på første forsøk, men scoret på returen.

På 2-2-scoringen scoret Sigurdarson igjen på en retur, hans 16. ligamål for sesongen.

– Returene til keeperne denne sesongen er under enhver kritikk. Det er en elendig retur av Linde, konstaterte Skjelbæk.

– Viktig økonomisk

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen understreker at lagene får mer enn bare medaljen igjen for sluttplasseringene.

– Forskjellen på å bli nummer to og nummer fire er åtte millioner kroner. Spesielt for Sarpsborg er det ekstremt mye, og er en viktig faktor å ta med seg, sa han i FotballXtra.

– Med de pengene kan Thomas Berntsen kjøpe 16 Krepin Diatta-er, la han til med et glimt i øyet.