Forfang hoppet seg opp på andreplass

Johann André Forfang leverte et strålende finalehopp og kapret andreplassen bak Jernej Darman.

Ruka, Finland 20171126.
Johann Andre Forfang etter sitt hopp i finaleomgangen. Hopp under verdenscupen i nordiske grener i Ruka, Finland, søndag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Ruka, Finland 20171126. Johann Andre Forfang etter sitt hopp i finaleomgangen. Hopp under verdenscupen i nordiske grener i Ruka, Finland, søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Lørdag vant hoppgutta en utklassingsseier i Ruka og tok en historisk fjerde seier på rad i lagkonkurranse.

Søndag fulgte de norske gutta opp med en solid laginnsats.

Johann André Forfang fulgte opp et godt førstehopp med et svev på 142 meter og tok ledelsen da det gjensto fem hoppere på bommen.

Der satt både Robert Johansson og Daniel André Tande, som lå på henholdsvis andre- og tredjeplass før finaleomgangen.

De norske falt imidlertid litt tilbake, og da lederen Jernej Darman satt igjen på toppen, ledet fremdeles Forfang rennet. Sloveneren holdt imidlertid hodet kaldt og vant med 2,8 poeng foran Forfang. Tyske Andreas Wellinger ble nummer tre.

Nordmannen var uansett overlykkelig over å ende på pallen.

– Jeg synes jeg håper bra på ski i dag. Jeg var litt uheldig med forholdene i førsteomgang, og taper en del på både stil og meter der, sier Forfang til TV 2.

– Det er lenge siden jeg har stått på pallen alene nå, så jeg er veldig fornøyd med det. Så vet jeg at jeg kunne stått helt øverst hadde ting sett litt annerledes ut. Men det er selvfølgelig lett å si.

Trener Alexander Stöckl var godt fornøyd med helgen i Ruka og den norske laginnsatsen.

– Jeg er ekstremt fornøyd. Det er fantastisk når vi har tre mann i nærheten av pallen. Det er veldig bra, sier østerrikeren til TV 2.

– Vi har bredde i troppen, men mangler litt stabilitet. Det blir spennende å se om vi kan følge opp.

– Har du en vinner?

– Vi har en som nesten vant i dag, så jeg tror faktisk vi har flere som kan levere i fremtiden, sier Stöckl til TV 2.

Daniel André Tande måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen etter et godt gjennomført hopprenn.

Robert Johansson leverte et solid hopp i førsteomgangen i Ruka og landet på 138,5 meter. Han var 1,2 poeng bak Jernej Damjan før finaleomgangen, men klarte ikke å følge opp. Til slutt endte han opp på en 7. plass.

Det betyr at Norge hadde tre hoppere på syv første plassene.

Halvor Granerud ligger på 22.-plass før finaleomgangen, mens Andreas Stjernen ikke maktet å kvalifisere seg til et hopp nummer to etter et svakt hopp på 125 meter.

Verken Stefan Kraft eller Kamil Stoch fikk det til å stemme i den første omgangen søndag. De to stjernene landet på 126 meter og ligger på henholdsvis 26.- og 27.-plass.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2