Selvmål ble avgjørende da Manchester Uniteds stjerner slet mot Brighton

Da de offensive stjernene sviktet, var det venstreback Ashley Young som stod frem for de røde djevlene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United – Brighton 1-0

Manchester United hadde det lenge tøft mot på Old Trafford mot Brighton. De røde djevlene – med Paul Pogba fra start og Zlatan Ibrahimovic på benken – slet mot Brightons forsvarsmur, men fikk hull på byllen like etter timen var spilt.

– For å være ærlig fortjente nok Brighton mer enn det resultatet de endte opp med. De spilte veldig bra, var organiserte defensivt og var farlige da de hadde ballen. Brighton var veldig, veldig gode, sa José Mourinho etter kampen, ifølge BBC.

Se sammendraget av kampen i vinduet øverst!

Venstreback Ashley Young klinket til med den svakere venstrefoten fra 17 meter. Ballen gikk via en uheldig Lewis Dunk, og dalte ned i krysset bak Mat Ryan i Brighton-buret.

Først ble det registrert som Youngs scoring, men Premier League konkluderte i ettertid med at det var et selvmål av Dunk.

Slakter Uniteds forestilling

– Forrige sesong slet Manchester United veldig med å avgjøre på hjemmebane. Denne sesongen har de mer flyt med akkurat det. De vinner 1-0 på en dag der ikke altfor mye stemte offensivt, oppsummerte TV 2s kommentator Espen Ween.

Heller ikke den spanske journalisten Guillem Balague, som var gjest i TV 2s studio lørdag, ble heller ikke imponert over José Mourinhos menn.

– Ser du bort fra målet, tenker du at dette var veldig, veldig dårlig. De har kvalitetsspillere fremover, men angrepet ser ikke ut til å være organisert. Det blir for lett å lese dem. Er dette laget som skal vinne Premier League? Jeg vet ikke, sa Balague etter kampen.

José Mourinho valgte en offensiv oppstilling med Marcus Rashford, Anthony Martial og Juan Mata fra start bak Romelu Lukaku.

Det fikk hjemmelaget betale for, mener han.

– I dag var det mer vilje og moral enn kvalitet. Noen ganger betyr det ikke at du gjør det bra offensivt bare fordi du spiller med mange angrepsspillere, sier han og utdyper:

– Jeg angrer ikke, for jeg valgte samme lag da vi slo Newcastle 4-1. Når du har for mange angrepsspillere på banen, mister du av og til balansen i laget. Da skaper du ikke så mange sjanser. I Basel spilte vi fantastisk, men tapte. Det er poengene som er viktigst, fastslår United-manageren overfor BBC.

De røde djevlenes suverene hjemmeform i Premier League fortsetter med seieren. Hittil har de vunnet sju av sju, og har bare sluppet inn ett mål. Før Manchester City har spilt deres bortekamp mot Huddersfield, er United nå fem poeng bak serielederen.

Brighton var med i kampen

De røde djevlene var soleklare favoritter mot Brighton på hjemmebane. Før kampen spådde TV 2s eksperter et kampbilde der Brighton parkerte bussen, men Chris Hughtons menn var svært hissige på å ta kontringsmulighetene i starten av kampen.

Etter 16 minutter hadde begge lag hatt sjanser, men bortelaget stod for kampens to eneste skudd på mål.

– Brighton har på ingen måte kommet til Old Trafford bare for å ligge bakpå, kommenterte Ween.

Utover i omgangen hadde hjemmelaget mer og mer ball, men klarte ikke å spille seg til noen større sjanser enn cornere og frispark i innleggsposisjon. Lukaku fikk imidlertid knalltøff kamp av Dunk og Duffy i feltet, som klarte å den belgiske spissen unna.

Etter 44 minutter kom hjemmelaget endelig til omgangens eneste virkelig store sjanse. Lukaku headet rett på Ryan fra kloss hold. Returen datt ned hos en hardt presset Pogba, som ikke klarte å styre ballen noe annet sted enn rett på keeper igjen.

– Det er krevende å spille borte mot Manchester United, men det Brighton har gjort er nesten perfekt utførelse. Du kan ikke bare ligge bakpå og ta imot, fastslo Hangeland i pausen.

Samme spor

2. omgang fortsatte der 1. omgang sluttet. José Mourinhos menn hadde mye ball, men Brightons forsvar holdt unna. Bortelaget var fortsatt farlige på kontringer.

Da timen var spilt, handlet det imidlertid bare om hjemmelaget. Mourinho valgte å ta av Mata og sette inn Zlatan for å legge ekstra press på bortelagets forsvarsmur.

Like etter fikk Mourinho betalt, selv om den svenske løven ikke var involvert i scoringen. Young fikk ballen i returrommet etter en corner, og klinket til med det svakere venstrebeinet. Ballen gikk via Dunk, og dalte ned forbi en hjelpeløs Ryan.

I ettertid ble det kreditert som et selvmål av Dunk.

Brighton fortsatte å prøve seg fremover, men presisjonen var akkurat ikke god nok til å teste de Gea ordentlig. På overtid fikk Zlatan sjansen til å score sitt første etter comebacket, men kraftspissens volley-forsøk manglet retning.

Lagoppstillinger

Manchester United (4-2-3-1): De Gea - Valencia, Smalling, Lindelöf, Young - Matic, Pogba - Rashford (Fellaini), Mata (Zlatan), Martial (Mkhitaryan) - Lukaku.

Brighton (4-4-1-1): Ryan - Bruno, Dunk, Duffy, Bong - Knockaert, Stephens, Pröpper, March (Izquierdo) - Gross (Brown) - Murray (Hemed).