Lokalavis: – Viking kontaktet Per-Mathias Høgmo

Tidligere landslagssjef Per-Mathias Høgmo kan bli ny Viking-trener.

Lokalavisen Stavanger Aftenblad melder fredag at tidligere landslagssjef Per-Mathias Høgmo er aktuell som ny Viking-trener.

Ifølge avisen skal Høgmo ha fått en telefon fra Viking.

Høgmo har ikke hatt trenerjobb etter at han ble sagt opp som landslagssjef i november i fjor. Han var landslagstrener fra 2013 til 2016 og har i stor grad meldt seg ut av offentligheten etter at han ble enig med NFF om å slutte i jobben.

Se hva Høgmo sa da han tok avskjed med landslaget øverst!

Høgmo vil ikke kommentere noe om Vikings interesse til Stavanger Aftenblad, men avisen skriver at Høgmo skal være en kandidat.

Svarte på kritikken
57-åringen fikk mye kritikk for sin innsats som landslagssjef.

I et intervju med fotballbladet Josimar i september brøt han tausheten og innrømmet at han angret på enkelte laguttak.

– Det var hjemmekampen mot Ungarn (playoffkamp til EM 2015, red. anm), som ødela. Den skulle vi ha vunnet. Men når du spør slik så er det jo alltid mange ting man lurer på om man kunne ha gjort annerledes, men det får man jo aldri svar på. Vi lever jo som trenere i nuet, og det å ta beslutninger er jobben vår. Husker Pep Guardiola sa at han hadde forandret mening om laguttaket både tre og fire ganger på flyet før de tapte 4-0 mot Real Madrid med Bayern München, sa Høgmo til Josimar.

– Hamrén er førsteprioritet
I tillegg til å være landslagssjef vært trener i klubber som Tromsø, Rosenborg og Djurgården. Han ledet også Norges kvinnelandslag fra 1997 til 2000.

Per-Mathias Høgmo er ikke det eneste store trenernavnet som er blitt koblet til OBOS-liga-klubben Viking den siste tiden.

Tidligere denne uken meldte NRK Rogaland at Erik Hamrén var høyaktuell for den ledige trenerjobben i Stavangers største klubb.

– Erik Hamrén skal være førsteprioritet for Viking i jakten på ny trener, skrev NRK.

Viking-leder Eirik Henningsen bekreftet at flere kandidater var aktuelle for klubben.

– Det er mange trenere som melder sin interesse for jobben. I tillegg er det også flere agenter som ønsker å hjelpe oss i jakten på ny trener, forteller Henningsen til NRK.

Hangeland: – Ingenting å melde om dette
Det er tidligere landslagskaptein Brede Hangeland og daglig leder Eirik Henningsen som har fått ansvaret med å finne en ny trener til Viking.

Brede Hangeland, som også jobber som Premier League-ekspert i TV 2, skrev i en SMS til TV 2 Sporten tidligere uken at de ikke kunne kommentere navn.

– Har ikke noe å melde om dette. Det blir bare spekulasjoner, svarte Hangeland på spørsmål om Hamrén var aktuell for Viking.

TV 2 Sportens fotballekspert Jesper Mathisen tror Viking skaffer seg de pengene som trengs for å hente et stort trenernavn til klubben.

– Mitt inntrykk er at det mobiliseres i Stavanger blant pengesterke folk. Jeg er trygg på at Viking vil slå tilbake og rykke opp i 2018. Det som skjedde denne sesongen var bare trist. Viking-ledelsen måtte ta grep for å unngå konkurs, og det var grunnen til at Burchnall måtte vaske drakter og gjøre andre ting enn kun være hovedtrener, sier TV 2-eksperten.