FRA SOME TIL SKI: Det har nok vært mye aktivitet på mobiltelefonene til Petter Northug og trener Stig Rune Kveen. I helgen kan de le beina snakke.
FRA SOME TIL SKI: Det har nok vært mye aktivitet på mobiltelefonene til Petter Northug og trener Stig Rune Kveen. I helgen kan de le beina snakke. Foto: Privat/TV 2

– Han kommer neppe til å herje

Trener Stig Rune Kveen er ikke altfor optimistisk før Petter Northugs sesongstart på Gålå i dag.

Mens verdenscupsesongen innledes i Ruka i Finland så går Petter Northug jr. nasjonalt renn på Gålå. Distansen er 15 kilometer fristil.

– Petter har trent godt i Trondheim denne uka og planen er å gå dagens 15 kilometer og lørdagens sprint i klassisk stil, forteller Stig Rune Kveen, Northugs trener.

Viktigere renn senere

– Hvordan er det for Petter Northug jr. å gå renn på Gålå når han selv føler at han burde deltatt i Ruka?

– Han er flink til å omstille seg og Petters fokus er nå skikkelig trening og løpene på Gålå er jo bedre enn intervalløkter i Trøndelag. Det er noe eget å få startnummer på brystet, forklarer trener, Stig Rune Kveen.

– Mange forventer vel at han skal sette alle på plass i et nasjonalt renn?

– I Norge er det mange som ikke er på landslaget som går fort på ski og jeg ser ikke for meg at han kommer til å herje på Golå. Det viktigste er å komme igang med konkurransesesongen. Det kommer viktige renn litt lenger ut i sesongen, forklarer Stig Rune Kveen.

Slik kan du se Northug i aksjon
Svært mange ønsket å se Northug i aksjon i tv-ruta i Ruka, det ble det ikke noe av. Men nå kan Northug-tilhengerene iallefall glede seg over at de får se Northug gå renn. Det er Norges Skiforbund som «streamer» dette selv.

Start for 15 km. på Gålå er 10.57. Kvinnenes 10 km. starter kl. 10.

– Lykke til!
Petter Northug jr. har preget mediene hele denne uka etter at han ble vraket til verdenscupåpningen og i etterkant la ut et bilde på sin Instagramkonto som førte til mye diskusjon.

– Petter Northug har jo ikke gått skirenn ennå og ikke er han her i Ruka, men han har vært omtalt i mediene hver dag i minst tre uker. Det er helt utrolig hva slags grep han har på medier og også det norske folk. Nå blir det bra at han får gått skirenn, så får vi sett hvordan det står til. Lykke til på Gålå, Petter, hilser landslagskompis Emil Iversen.

Mens Northug skal gå 15 km på Gålå skal Iversen gå klassisk sprint i Ruka. Det er også første etappe i minitouren.