Dr. Larry Nassar kan vente en fengselsdom på minst 25 år, skriver nyhetsbyrået AP.

Nassar var siktet for å ha antastet sju jenter mens de var under behandling i hans hjem og på en klinikk.

Jentene forklarte at Nassar gjennomførte overgrep med hendene mens de skulle behandles for idrettsrelaterte skader. Noen ganger var jentenes foreldre til stede mens overgrepene skjedde.

Flere står fram

Allerede i oktober uttalte 21 år gamle McKayla Maroney, som var en del av det amerikanske turnlaget som vant OL-gull i 2012, at hun hadde blitt misbrukt av landslagslegen. Ifølge turneren skal det seksuelle misbruket ha startet da hun bare var 13 år gammel.

Nå forteller også en annen ung kvinne på laget, Gabby Douglas (21), at hun har blitt misbrukt av legen Larry Nassar (54).

«Gabby bekrefter at hun også var et av Larry Nassars ofre», opplyser en talsperson for turneren til Washington Post.

Ifølge avisa blir Douglas den tredje turneren på laget som kommer med slike anklager mot Nassar. Også Aly Raisman (23) hevder legen har misbrukt henne.

Beklager uttalelse

I en lengre tekst på Instagram forklarer Douglas hvorfor hun ikke fortalte om misbruket tidligere.

«Jeg delte ikke mine erfaringer offentlig fordi vi i mange år ble tvunget til å være stille, og for å være ærlig var noen av tingene ekstremt smertefulle».

Hun beklaget også for hvordan hun reagerte da Aly Raisman gikk ut med sine anklager tidligere denne måneden. Ifølge New York Post uttalte Douglas da følgende på Twitter:

«Det er vårt ansvar som kvinner å kle oss beskjedent og anstendig. Å kle seg provoserende eller seksuelt tiltrekker seg feil type mennesker».

Nå beklager Douglas og skriver at hun fullt ut støtter sine lagkamerater.

Erkjente skyld

Larry Nassar jobbet som landslagslege for den amerikanske turntroppen i nesten 20 år, før han fikk sparken i 2015. Han har sagt seg skyldig i barnepornografi-anklager, og er nå anklaget for minst 140 tilfeller av seksuell mishandling av kvinner og jenter.

54-åringen erklærte seg onsdag skyldig i anklagene om å ha antastet sju jenter. Noen av jentene var til stede under en høring i et fullsatt rettslokale i Ingham County i Michigan onsdag. Noen av jentene gråt, rapporterer AP.

Nassar innrømmet å ha penetrert ofrene med fingrene. Handlingene var ikke medisinsk begrunnet og jentene hadde ikke samtykket i det han gjorde.

«Nødvendig medisinsk behandling»

Også turneren Maroney, som nå har lagt opp, har fortalt om landslagslegens fremgangsmåter.

– Han sa det var en nødvendig medisinsk behandling han hadde utført på pasienter i 30 år, forteller Maroney.