Fortalte om kreftdiagnose før comebacket mot Liverpool

Sevilla var utspilt og lå under med tre mål. Så skal trener Eduardo Berizzo ha fortalt om egen sykdom.

Se scoringene fra 3-3-kampen i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Liverpool feide Sevilla av banen i første omgang og ledet 3-0 til pause, men i andre omgang ble Jürgen Klopps menn presset tilbake, og i løpet av et kvarters spill sto det 2-3 og det var kamp igjen.

På overtid satte Guido Pizarro inn utligningen til 3-3, og Sevilla-spillerne løp rett bort til trener Eduardo Berizzo for å feire. Det skal ikke være uten grunn at treneren ble med på den elleville feiringen.

I pausen – på stillingen 0-3 – skal Berizzo ha fortalt om om egen kreftdiagnose, skriver den spanske avisen Marca.

Sevilla bekrefter meldingene på sine nettsider onsdag. La Liga-klubben skriver at undersøkelser vil avgjøre videre behandling.

– Sevilla FC ønsker å vise sin fulle støtte til treneren på og ønsker ham en rask rehabilitering, skriver Sevilla.

Ifølge spanske aviser må Eduardo Berizzo opereres for prostatakreften.

– Det var en vill kamp. Vi visste før andre omgang at om vi virkelig gikk for det, så kunne vi sitte igjen med noe. Vi må spille alle kampene våre på samme måte, og vise den rette innstillingen overfor supporterne som alltid støtter oss. Treneren fikk oss på rett spor og vi står bak ham, sa Sevilla-stjernen Éver Banega etter kampen ifølge Marca.

Eduardo Berizzo tok over Sevilla før denne sesongen da Jorge Sampaoli ble argentinsk landslagssjef. De tre siste sesongene ledet han Celta Vigo.

Det er ikke første gang La Liga er rammet av kreft. Daværende Barcelona-trener Tito Vilanova fikk sykdommen i 2011, og han fikk fjernet en svulst fra halsen, men fikk tilbakefall året etter. I 2014 måtte 45-åringen gi tapt.

Tidligere i år ble Athletic-spilleren Yeray Álvarez diagnostisert med testikkelkreft og måtte følgelig trekke seg fra den spanske U21-landslagstroppen til EM. Álvarez skal ha vunnet kampen mot sykdommen.