Liverpool ga bort 3-0-ledelse i «rysare» mot Sevilla

Liverpool hadde seieren i lommen mot Sevilla, men rotet bort seieren.

Sevilla – Liverpool 3-3 (0-3):

Liverpool kunne gå til pause med en overbevisende 3-0-ledelse mot hjemmesterke Sevilla takket være to scoringer av Roberto Firmino og én av Sadio Mané.

Se alle scoringene i Sportsnyhetene øverst!

Men etter sidebyttet våknet virkelig Sevilla. Lagets toppscorer Wissam Ben Yedder reduserte to ganger – den ene gangen fra et straffespark han måtte ta to ganger før det ble godkjent.

Og på overtid dukket Guido Pizarro opp og sørget for at Sevilla utlignet til 3-3.

– Vi sluttet å spille fotball i andreomgang. Vi har et skikkelig våpen – og det er å spille fotball – og det gjorde vi ikke etter pause før vi begynte å slippe inn mål. Vi ble for passive og for dype. Det føles som om vi tapte kampen. Vi har en kamp igjen, og alt i våre hender, men dette føles skikkelig, skikkelig dårlig, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til BT Sport etter kampslutt.

Liverpool rotet altså bort en solid 3-0-ledelse og måtte ta til takke med ett poeng på Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán i Sevilla.

– For en fantastisk andreomgang det ble. Sevilla reiste seg briljant og det var ikke ufortjent at de fikk med seg ett poeng. Faktisk kunne de til slutt fortjent å vinne denne kampen, konkluderte BBC-ekspert Pat Nevin.

– Men Jürgen Klopp må være helt knust. Det var en kamp der det var to helt forskjellige omganger. Etter første omgang så det ut som om Liverpool-spillerne trodde de allerede hadde vunnet kampen, sa han videre.

Sevilla hadde før kampen ikke tapt på hjemmebane på litt over ett år og beholdt den gode hjemmestatistikken.

Liverpools førsteomgang imponerte imidlertid ekspertene.

– Av og til trenger du ikke å gjøre det komplisert – spesielt når du har så mye raskere spillere enn motstanderen. Liverpool kunne enkelt ha scoret ytterligere to eller tre mål. Sevilla var sjanseløse mot Liverpools hurtighet, mente BBC-ekspert Pat Nevin.

Men det var som kjent etter de første 45 minuttene.

Liverpool topper fremdeles gruppe E etter ni poeng på fem kamper. Sevilla ligger på andreplass med åtte poeng, mens Spartak Moskva er nummer tre med seks poeng. Liverpool møter Spartak Moskva i sin siste gruppespillskamp som spilles 6. desember.

Seks lag er forøvrig klar for sluttspillet i Mesterligaen foreløpig, mens det er ti ledige plasser før siste runde.

PSG, Bayern München, Manchester City, Tottenham, Besiktas og Real Madrid kan juble over at de allerede er videre.

Rekordtidlig scoring
Liverpool brukte bare 88 sekunder på å ta ledelsen mot Sevilla.

Rødtrøyene fikk corner, Gigi Wijnaldum flikket ballen videre ved fremste stolpe, og på bakerste stolpe dukket Roberto Firmino opp og ga Liverpool en tidlig ledelse.

– Liverpool scoret på den gode, gamle måten etter dødball, og stilnet virkelig hjemmefansen. Det var en briljant scoring, kommenterte BBC-ekspert Pat Nevin etter Liverpools tidligere mål.

Scoringen, som kom etter ett minutt og 25 minutter, var Liverpools raskeste scoring i Mesterligaen gjennom tidene.

Målene rant inn for Liverpool
Etter 18 minutters spill kunne Sevilla slått tilbake. Nolito kom seg fri på kanten av 16-meteren, og fikk avslutten. Ballen gikk via Liverpool-keeper Karius og på innsiden av stolpen og ut. Kun ørsmå marginer gjorde at det ikke stod 1-1 på Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán i Sevilla.

Fire minutter senere doblet imidlertid ledelsen. Og scoringen var omtrent en blåkopi at gjestenes første. Liverpool scoret etter corner, og denne gang var angriperen Sadio Mané sist på ballen, mens Firmino var servitør.

– Sevilla lærte tydeligvis ingenting av 1-0-scorinen til Liverpool, konkluderte Nevin i BBC om Liverpools andre scoring på dagen på dødball.

Liverpools var imidlertid ikke ferdigscoret for dagen. I det 29. minutt stormet Mané alene med keeper etter en kontring. Sevillas keeper Rico måtte gi retur på angriperens avslutning, og foran åpent mål fikk Firmino det svært enkelt da han satte inn 3-0-scoringen.

Reduserte kort tid etter pause
Fem minutter etter pause fikk Sevilla inn sitt reduseringsmål.

Et frispark fra Éver Banega ble slått inn fra feltet, og ballen havnet hos lagets toppscorer Wissam Ben Yedder som satte inn 1-3-scoringen for spanjolene. Det var Ben Yedders femte mål for sesongen i Mesterligaen hittil.

I det 58. minutt fikk Sevilla straffespark etter at han på desorientert vis felte Wissam Ben Yedder.

Ben Yedder scoret fra straffemerket, men dommeren signaliserte at straffesparket måtte på nytt. Ben Yedder holdt nervene under kontroll og satte inn 2-3 på sitt andre forsøk fra straffemerket.

Liverpools manager Jürgen Klopp sendte James Milner på banen i et forsøk på å stå imot presset fra Sevilla.

Byttene gjorde at Liverpool kom seg noenlunde over sjokket, men på overtid glapp altså seieren da Guido Pizarro satte inn 3-3-scoringen.

To endringer fra Klopp
Liverpools karismatiske manager Jürgne Klopp gjorde to endringer på laget etter 3-0-seieren mot Southampton i Premier League lørdag.

Ut gikk keeper Simon Mignolet og forsvarsspilleren Trent Alexander-Arnold, mens Loris Karius og Joe Gomez kom inn i lagoppstillinen fra start.

Slik startet lagene:

Sevilla: Rico – Mercado, Geis, Lenglet, Escudero – Pizzaro, Nzonzi, Banega, Sarabia – Nolito, Ben Yedder.

Benken: Soria, Corchia, Krohn-Dehli, Correa, Navas, Muriel, Vazquez

Liverpool: Karius – Gomez, Klavan, Lovren, Moreno – Wijnaldum, Henderson, Coutinho – Mane, Salah, Firmino.

Benken: Mignolet, Milner, Oxlade-Chamberlain, Alexander-Arnold, Sturridge, Solanke, Can