INSTA-THUGEN: Petter Northug går ikke av veien for å melde, men mandagens harselas sørget for sterke reaksjoner. Nå er han på'n igjen, samtidig som det er klart Skiforbundet ikke oppretter noen personalsak.
INSTA-THUGEN: Petter Northug går ikke av veien for å melde, men mandagens harselas sørget for sterke reaksjoner. Nå er han på'n igjen, samtidig som det er klart Skiforbundet ikke oppretter noen personalsak. Foto: Instagram.com/jantelov1

Northug med nytt Insta-bilde - Skiforbundet avviser personalsak

Skiforbundet oppretter ikke personalsak mot Petter Northug etter mandagens Instagram-kontrovers.

Petter Northug har ikke lagt Instagram-karrieren på hylla etter de kontroversielle bildene som ble lagt ut mandag kveld.

Nå har langrennsstjernen lagt ut et nytt bilde på sin «story», med påskriften «Thug Life». Der sitter han lett tilbakelent med solbriller og en sneip i munnvikene manipulert inn i bildet.

Northug har også lagt ut et bilde på Instagram, der han skriver at han håper Emil Iversen gjør som André Brennum gjorde for Petter Piilgaard under Paradise Hotel i 2009: Nemlig å gi fra seg plassen til Petter.

Ingen personalsak
Samtidig har Skiforbundet nå avvist at det er opprettet en personalsak mot Northug.

– Vi har kommunisert det samme hele dagen og aldri brukt uttrykket opprettet personalsak. Vi har dialog med Petter og hans folk om det som har skjedd, meddeler Graff til TV 2.

Det var VG som først meldte om Skiforbundets presisering. Tidligere tirsdag opplyste medieansvarlig Gro Eide følgende til TV 2 og andre medier:

– Dette er en personalsak som vi håndterer internt og direkte med Petter Northug.

Nå melder Skiforbundet at det hele altså beror på en misforståelse av ordlyden.

Laget ikke bildet selv
Tidligere tirsdag ble det kjent at det ikke var Northug selv som laget bildet der han harselerte med trenere og lagkamerater.

– Det var meg og to kamerater som redigerte bildet. Vi satt i forkant av presseslippet av troppen til verdenscupåpningen i Kuusamo og vi var nokså oppgitte over at Northug ikke kom med, sier William Brekke, som delte bildet på Facebook, til TV 2.

Han er en av de mange som har reagert på at Northug ble vraket til verdenscupåpningen i Ruka.

Northug-manager Are Sørum Langås mener det Northug holder på med bare er humor, og tror ikke landslagsløperne føler seg tråkket på.

– Dette er humor brukt i kampens hete, og Petter har selvsagt ikke en negativ tanke om lagkompisene sine. Petter bruker i tillegg så mye selvironi på den Instagram-kontoen at dette tar nok de andre langrennsgutta med et smil. De har jo selv illustrert god takhøyde på egne kontoer, sier han til TV 2