Se høydepunkter fra Manchester Uniteds seier nede i saken. Se studiodiskusjonen om Lukaku øverst!

Watford-Manchester United 2-4

Manchester United tok sin tredje strake seier i Premier League i bortemøtet med Watford tirsdag, og TV 2s eksperter lot seg imponere.

Allikevel ble det stilt spørsmål ved de røde djevlenes spydspiss, Romelu Lukaku, som igjen gikk målløs av banen.

– Er han på nivå med rivalenes spisser, som Harry Kane, Alvaro Morata og Gabriel Jesus? spurte programleder Jan-Henrik Børslid da kampen ble oppsummert.

Blant annet misset Lukaku en gigantsjanse etter pause, og fortsatte en rekke der han står med kun ett mål på sju oppgjør i Premier League.

– Det er gjerne litt urettferdig å sitte å snakke om det nå når han har hatt denne litt tunge perioden. Jeg synes fortsatt han definitivt hører hjemme på det nivået, sa Erik Thorstvedt.

Ekspertkollega Petter Myhre stemte i, til tross for at det er en stadig pågående diskusjon ettersom den storvokste belgieren sjeldent finner veien til nettmaskene mot de store lagene. Man skal heller ikke glemme at Manchester Uniteds nummer ni scoret sju ganger på sesongens første sju Premier League-kamper.

– Han viste nivået sitt forrige sesong og i begynnelsen av denne. Før har han spilt på West Bromwich og Everton, som har vært vesentlig svakere. Nå har han også spilt mot topplagene i kamper der Mourinho har vært defensiv i inngangen til kampene. Det er klart at det da er vanskelig. Han får ikke så mange muligheter som for eksempel Agüero får i Manchester City, sa Myhre.

– Lukaku må stå frem i de avgjørende kampene
Allikevel mener TV 2-eksperten at Lukaku, dersom han skal bli førstevalget over tid hos gigantene fra den røde delen av Manchester, må begynne å levere også i toppkampene etter hvert.

– Skal han bli den spissen som skal spille på topp i fem, sju, åtte-ti år, så må han etter hvert levere i toppkampene. Det sier seg selv. Skal han være med og vinne Premier League og kjempe om seier i Champions League, da må Manchester United ha en toppspiss som leverer i de avgjørende kampene. Det gjenstår det å se om han har. Men at han er en veldig god avslutter, det står jeg for, sa Myhre.

– Topplagene må slå City
Viktigheten av de tre poengene ble også tema for studiopraten etter kampslutt, for mot et tilnærmet uovervinnelig Manchester City-lag er det mye som tyder på at alle poeng må tas mot de antatt dårligere lagene.

– Nå har de et par avgjørende kamper mot Arsenal og Manchester City som vil avgjøre ganske mye. Men hvis ikke de andre topplagene går hen og slår Manchester City i de innbyrdes oppgjørene, kan de bare glemme å ta dem igjen, sa Erik Thorstvedt.

– City har ennå ikke gått på et bananskall. Det eneste de har avgitt er da de spilte ti mann nesten hele kampen hjemme mot Everton, sa TV 2s ekspert.

– Det eneste som er sikkert med Mourinho er at det ender i forferdelse
Thorstvedt er også spent på hvordan Mourinho reagerer dersom det går i motbakke i nettopp oppgjøret mot Manchester City neste måned.

– Det er en personlig greie hele pakken. Hvis han merker at det er noe hjemme mot City, og City skulle vinne, så er jeg spent på reaksjonen. Men det eneste som er sikkert med Mourinho er at det ender i forferdelse. Og så er det mange pokaler før det ender i forferdelse, sa den tidligere Premier League-spilleren.

Myhre ser i samme baner, men mener at dette er noe som også var forventet før annonseringen av Mourinho som Manchester United-sjef. Han ser også mer positivt på det utenomsportslige rundt Mourinho denne sesongen.

– Forrige sesong hang han ut enkeltspillere og klaget på at han ikke hadde nok målscorere. Men dette sa jeg jo også da han ble ansatt. Det eneste som er sikkert er at de får en manager som leverer titler og som er kontroversiell. Og de får en av de dyktigste managerne i verden. Du vet jo at du får hele den pakken der med Mourinho. Du vet akkurat hva du får. Han er en av de mest forutsigbare ansettelsene, sa Petter Myhre.

TV 2 Sumo: Her får du tilgang