HÅNER LEDELSEN: Dette har Petter Northug lagt ut på Instagram mandag kveld.
HÅNER LEDELSEN: Dette har Petter Northug lagt ut på Instagram mandag kveld. Foto: Northug/Instagram

Slik svarer Northug landslagsledelsen etter vrakingen

Petter Northug håner landslagssjef Vidar Løfshus og landslagstrener Tor-Arne Hetland etter at ski-esset ble vraket til verdenscupåpningen i Kuusamo.

Petter Northug er friskmeldt til åpningen av verdenscupen i Kuusamo til helgen, men han er vraket av landslagsledelsen og ikke en av de ti norske løperne.

Men mandag kveld svarer Northug på sedvanlig vis.

Ski-esset har som kjent gjort seg bemerket i sosiale medier den siste tiden etter flere stikk mot idrettstoppene.

Svarte med fiktiv samtale
Etter vrakingen har han lagt ut et bilde av Løfshus og Hetland og selv skrevet det han tenker har vært dialogen deres om vrakingen.

– Vi tar vel ikke med Northug til Ruka, spør Løfshus Hetland i dialogen Northug tilsynelatende selv har skrevet.

– Selvfølgelig ikke, vi må prioritere medaljegarantistene i OL-sesongen. Kjør inn Golberg, Krüger, Holund, Tønseth, Fossli og Brandsdal. Mesterskapsløpere med X-faktor, svarer Hetland i diaologen på Northugs Instagram-konto.

– Og vi får ikke pes i media, følger Løfshus opp i den fiktive samtalen.

– Seff ikke. Papa Esten O. i Dagbladet kommer til å backe oss, svarer Hetland i Northugs Instagram-historie da.

Kommentator: – Pappaer skal man høre på!
Dagbladets kommentator Esten O. Sæther har følgende kommentar til Northugs utspill:

SVARER: Her er den fiktive samtalen Northug har lagt ut på sin Instagram-historie. FOTO: Faksmilie Northugs Instagram-konto.
SVARER: Her er den fiktive samtalen Northug har lagt ut på sin Instagram-historie. FOTO: Faksmilie Northugs Instagram-konto.

– Pappaer skal man høre på. Det burde du ha lært allerede, Petter. Vi er nesten like kloke som mammaer, sier kommentatoren til egen avis.

Lagkamerat Christer Holund reagerer slik på stikket fra Northug:

– Det er jo moro å følge Petter i sosiale medier. Det er vanskelig for meg å kommentere. Jeg tror ikke jeg har lyst til det heller. Det uttaket har jeg ikke så mye med å gjøre, sier 28-åringen til VG.

Senere har Northug også lagt ut et bilde av Hetland med teksten «luksusfeilen».

Fikk advarsel
Tidligere mandag forklarte landslagssjef Vidar Løfshus vrakingen av Northug slik til TV 2 Sporten:

– Jeg tror ikke det kom som en overraskelse. Vi sa allerede før Beitostølen at han måtte vise seg frem, og da han ikke kom, så var det så mange andre som gikk bra der og viste at de er pallkandidater i Ruka. Vi fant ut at dette er best for Petter. Vi tror rent fysiologisk at det er best for Petter å ha en god treningsperiode i og med at han har vært lenge ute med sykdom og bare har fungert sånn passe etter at han kom ned fra høyden. Summa summarum vil dette gjøre Petter sterkere, sa Vidar Løfshus til TV 2 tidligere mandag.

Tidligere har Løfshus refset Northug for skiprofilens harselering på sosiale medier.

– Generelt vil jeg si at god folkeskikk skal gjelde på sosiale medier. Når Petter Northug kommer inn på landslaget må han forholde seg til de spillereglene vi har her. Da skal vi ikke har harselas eller ting som tenderer mot mobbing, sa Løfshus til TV 2 for fem dager siden.

Det har foreløpig ikke lykkes TV 2 Sporten å komme i kontakt med landslagssjef Vidar Løfshus eller landslagstrener Tor-Arne Hetland for en kommentar til Northugs Instagram-bilder. Medieansvarlig Gro Eide i Skiforbundet har heller ikke besvart TV 2 Sportens henvendelser.

Dette er de ti som får gå åpningen: Eirik Brandsdal, Pål Golberg, Sondre Turvoll Fossli, Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund, Finn Hågen Krogh, Didrik Tønseth, Emil Iversen og Simen Hegstad Krüger.