Skogrand bytter klubb

Håndballprofilen Stine Skogrand forlater Silkeborg foran neste sesong. Ny klubb blir Midtjylland, som mandag forlenget avtalen med Veronica Kristiansen.

NY KLUBB: Stine Skogrand går til Midtjylland. Foto: Ruud, Vidar
NY KLUBB: Stine Skogrand går til Midtjylland. Foto: Ruud, Vidar

Mandag ble det også kjent at den danske storklubben fra neste sesong skal hete Herning-Ikast. Det skjer som et resultat av at håndballsatsingen skilles ut fra aksjeselskapet som også innbefatter fotballklubben FC Midtjylland.

Et lokal investorgruppe har overtatt eierskapet og driften av håndballklubben.

I forbindelse med nysatsingen forsterkes spillerstallen. Blant spillerne som kommer inn er Stine Skogrand. Bergenseren, som er med i den norske troppen til håndball-VM i desember, har signert en treårskontrakt.

Skogrands samboer Eivind Tangen spiller i øyeblikket for nettopp Midtjylland, men går fra neste sesong til eliteseriekollega Skjern. Sistnevnte har tilhold kun en liten biltur sørvestover fra Herning.

Skogrand står bokført med 51 landskamper og 77 mål for Norge.

Forlenget med Kristiansen

Mandag opplyser ledelsen i Midtjylland også at den har forlenget kontraktene til flere nøkkelspillere. Én av dem er Veronica Kristiansen. Den norske landslagsprofilen har skrevet under på en ny treårsavtale.

– Jeg trives veldig godt i den rollen jeg har fått her i klubben, og jeg føler at jeg har vokst mye i de månedene jeg har hatt kapteinsrollen. Jeg har stor tro på dette konseptet, og det er ingen tvil om at det er et riktig valg å bli her, sier Kristiansen til klubbens nettsider.

Roser kapteinen

Trener Kristian Kristiansen er fornøyd med å ha forlenget avtalen med det han kaller en komplett håndballspiller.

– Det er et kjempescoop fra klubbens side å forlenge med en spiller av Veronica Kristiansens kaliber. Veronicas spill taler sitt eget språk, sier han.

Kristiansen er i øyeblikket toppscorer i den danske ligaen og har kun én spiller foran seg på listen over de mestscorende spillerne i sesongens mesterliga.

(©NTB)