VRAKET: Det blir ingen Petter Northug på startstreken i Ruka til helgen. Foto: Johansen, Carina
VRAKET: Det blir ingen Petter Northug på startstreken i Ruka til helgen. Foto: Johansen, Carina

Bekreftet: Northug blir hjemme under verdenscupåpningen

Petter Northug får ikke bli med til verdenscupåpningen i finske Ruka førstkommende helg. Det får TV 2 bekreftet.

Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Pål Golberg og Finn Hågen Krogh var forhåndsuttatt.

Hvem som fyller opp de siste fem plassene blir ikke offentliggjort før mandag klokken tolv, men TV 2 får bekreftet at Petter Northugs navn ikke er på listen. VG meldte om vrakingen søndag kveld.

Nyheten får den svenskene til å fryde seg.

– Det er bare for Halfvarsson, Cologna, Ustjugov og de andre til å sende en varm takk til Tor Arne Hetland. Uten Petter Northug blir jo alt betydelig lettere for dem i Kuusamo, sier langrennskommentator i svenske Expressen Tomas Pettersson til TV 2.

Søndag kveld skriver avisen at Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth, Sondre Turvoll Fossli og Eirik Brandsdal får de resterende plassene til minitouren i Finland.

Uttaket er basert på resultater fra den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen, der Northug sto over på grunn av sykdom. Skistjernen er imidlertid friskmeldt og tilbake i trening.

Det har ikke lyktes avisen å få kommentar fra verken Northugs trener Stig Rune Kveen eller landslagssjef Vidar Løfshus.

Northug-vrakingen kommer langt ifra som noe sjokk.

Både landslagssjef Vidar Løfshus og trener Tor Arne Hetland sa fredag til TV 2 at en plass på laget henger i en tynn tråd for Northug, men at åpningen kommer igjen under verdenscuphelgen på Lillehammer om to uker.

– Det er kanskje greit å få noen dager med trening i kroppen. Vi vet hva Petter kan når han er i form. Det er en lang sesong. Nå skal vi få disse skirennene litt på avstand, og så tar vi ut laget til Ruka, sa Hetland til TV 2.

– Er han god nok til å gå for Norge i Ruka?

– Jeg har stor tillit til at Petter er god nok til å gå for Norge i mange verdenscuphelger i vinter.

– Men ikke i Ruka?

– Det får du tolke som du vil.

Verdenscupåpningen i Ruka starter med klassisk sprint fredag, 15 kilometer intervallstart lørdag og avsluttes med jaktstart søndag.

(©NTB)