Målforskjelldrama i nedryksstriden

Etter Aalesunds tap for Sarpsborg ligger det an til å bli drama i siste serierunde.

Aalesund tapte 0-1 for Sarpsborg borte, og Sogndal spilte 1-1 mot Stabæk på Nadderud.

Se alle målene fra nedrykksstriden i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Dermed har begge lag 29 poeng med én kamp igjen å spille. I tillegg begge lag har minus 13 i målforskjell. Aalesund innehar nå kvalikplassen på flere scorede mål – ett mer enn Sogndal.

I siste serierunde skal begge lag spille hjemme. Aalesund møter Strømsgodset, som har åtte seire på rad og medalje å spille for. Sogndal spiller mot Vålerenga, som uansett vil ende midt på tabellen.

– Det skal ikke stå på motivasjonen når Jostein Flo og Strømsgodset kommer til Aalesund. Vålerenga har ikke mer å spille for, og det kan være Deila vil prøve én eller to spillere mot Sogndal. Men ikke mer, av respekt for nedrykkskampen. Vi får en ekstremt interessant siste runde, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i FotballXtra etter kampene.

Laget som kaprer kvalikplassen vil møte Ranheim over to kamper. Trønderne slo Mjøndalen ut i semifinalen søndag.

Før runden kunne Kristiansund, Lillestrøm og Tromsø i teorien fortsatt rykke ned, men samtlige berget plassen etter søndagens resultater.

Sogndal kjempet seg tilbake

Etter Ola Brynhildsen hadde scoret i kampens 30. minutt, så det svært stygt ut for Sogndal da Stabæk fikk straffe fem minutter senere. Ohi Omoijuanfos forsøk ble imidlertid reddet av Mathias Dyngeland.

I 2. omgang valgte Eirik Bakke å sette innpå Joachim Soltvedt, noe han fikk betalt for umiddelbart. Den tidligere Åsane-spilleren satte inn utligningen bare minuttet etter han ble byttet inn.

– Strålende satt av Soltvedt. Der fikk vi se Sogndal-viljen. De har hatt en forsiktig tilnærming til kampen, men nå er det Sogndal som har tatt over og virkelig fått energi, sa Mathisen.

Aalesund-stopper suspendert

Like etter pause headet Patrick Mortensen Sarpsborg i ledelsen mot Aalesund hjemme. Vondt ble til verre for gjestene da Kaj Ramsteijn fikk sitt andre gule kort. Dermed mister han den avgjørende kampen mot Strømsgodset.

– Det er en svekkelse for dem. Aalesund har slitt i år med å finne frem til et stopperpar, og det har vært mye merkelig der. Det å miste et av sine førstevalg er ingen hyggelig nyhet, konstaterte Mathisen.