– Han laget hakkemat av Brann-forsvaret

Marcus Pedersen var involvert i det meste i Strømsgodsets seier mot Brann. 27-åringen scoret ett mål, skapte sjanser og fikk gult kort for en stygg takling mot sine gamle lagkamerater.

Strømsgodset-Brann 2-1 (1-0)

Se alle målene i Sportsnyhetene øverst.

Selv om gullet for lengst er utdelt, er det fremdeles mye å spille for i Eliteserien.

På Marienlyst var det medaljer og Europaliga-kvalik som sto på spill.

Med 2-1-seieren beholder Strømsgodset sin fjerdeplass og samtidig liv i håpet om Europaliga-kvalik på Marienlyst neste år.

Dette var drammensernes åttende strake Eliteserie-seier.

En tredjeplass vil uansett kvalifisere drammenserne for Europa, men hvis Sarpsborg tar medalje og vinner cupen vil fjerdeplass også være godt nok.

Marcus Pedersen har ikke scoret like mye denne sesongen som han nok skulle ønske, men søndag kveld herjet han tidvis med gamle lagkamerater på Marienlyst, spesielt i den første omgangen.

Spissen var som vanlig sentral på både godt og vondt, og kunne fort ha blitt utvist etter en stygg takling på tidligere Brann-kompis Fredrik Haugen like før slutt. Dommeren nøyde seg imidlertid med det gule kortet.

TV 2s fotballekspert Marius Skjelbæk var fra seg av begeistring over hedmarkingens spill i pausen.

– Nå ser han ut som den terrieren han skal være på topp. Han vinner dueller og skaper sjanser. Han laget hakkemat av Wormgoor og Acosta i Brann-forsvaret!

For Brann er både medalje- og Europa-drømmen over etter nok et nederlag i det som har vært en tung andre halvdel av sesongen.

Både Molde og Sarpsborg gjorde jobben og innehar dermed fortsatt henholdsvis andre- og tredjeplassen. Særpingene er foran Strømsgodset på bedre målforskjell.

Molde slo Lillestrøm 1-0 på Åråsen takket være et tidlig Ibrahima Wadji-mål, mens Sarpsborg slo kriserammede Aalesund etter scoring av danske Patrick Mortensen.

Dermed er det duket for et realt bikkjeslagsmål om medaljene i den siste Eliteserierunden. Molde tar imot Sarpsborg på Aker stadion og vil med tap bli forbigått av Geir Bakkes menn.

Strømsgodset har også en teoretisk mulighet på sølvet, men med tre poeng opp og dårligere målforskjell, kan det holde hardt for drammenserne som tar turen til Aalesund og et hjemmelag som vil kjempe med nebb og klør for sin Eliteserie-framtid.

Se all Eliteserie-statistikk på altomfotball.no.

Strømsgodset med pangstart

Strømsgodset gikk rett i strupen på bergenserne, og etter kun to minutter var hjemmelaget nær ved å ta ledelsen.

Tokmac Nguen ble spilt gjennom og tok ballen forbi en utrusende Piotr Leciejewski, men Ruben Kristiansen nådde frem med en viktig blokkering.

Det var imidlertid kun en advarsel, for to minutter senere tok hjemmelaget ledelsen ved den tidligere Brann-floppen Marcus Pedersen.

27-åringen fikk tid og rom til både å vende opp inni Branns sekstenmeter og plassere ballen i lengste hjørne bak en utspilt polakk i Brann-buret. En flott scoring av spissen som feiret med å hysje på de tilreisende Brann-supporterne.

– Det er en odentlig spiss-goal av Marcus Pedersen, sa Marius Skjelbæk på FotballXtra.

– Men det er for dårlig av Wormgoor som ikke kommer oppi en så god avslutter som Pedersen.

Etter ti minutter kunne Brann utlignet da Deyver Vegas frispark gikk gjennom hele feltet og traff stolpen. Returen spratt på tvers av målet før den ble kontant klarert av Mounir Hamoud.

Det var en svært underholdende kamp og det var drøssevis av sjanser til begge lag, men både Eirik Ulland Andersen og Jakob Orlov misbrukte svært gode muligheter for sine lag.

Dermed sto det utrolig nok kun 1-0 til pause. Marius Skjelbæk var ikke i tvil om hvem som hadde vært banes beste etter den første omgangen.

– Marcus Pedersen var omgangens klart beste spiller. Nå ser han ut som den terrieren han skal være på topp. Han vinner dueller og skaper sjanser. Han laget hakkemat av Wormgoor og Acosta i Brann-forsvaret!

Landslaget neste?

Andre omgangen fortsatte der den første sluttet. Etter kun fem minutter var Pedersen frempå igjen me den god mulighet, men alene med keeper klarte ikke spissen å få til en odentlig avslutning.

Like etter ble Amin Nouri lagt i bakken av Jonathan Parr i vertenes sekstenmeter. En rasende Nouri ropte på straffe, men dommer Dag Vidar Hafsås var ikke enig og ga kun et hjørnespark. Det mener Marius Skjelbæk var feil.

– Nouri blir klart hindret. En mellomting mellom klar straffe og kvasi-straffe, men jeg tror jeg faller ned på at det burde blitt dømt straffe der.

Ti minutter før slutt kom det som så ut til å være spikeren i Brann-kisten signert Eirik Ulland Andersen. En lang ball ble slått inn i farlig territorium og mens Marcus Pedersen oppholdt hele Brann-forsvaret, fikk Ulland Andersen stå alene. Haugesunderen traff ikke helt rent, men ballen gikk i en flott bue over Leciejewski og inn i nettet.

– Nydelig scoring. Ulland Andersen da, for en sesong for Strømsgodset. Det ser ut som et sleivtreff eller mener han det? spurte Skjelbæk og falt til slutt ned på at det var et lykketreff.

Nå kan det bli landslagsspill for den kreative midtbanespilleren.

– Han har hatt en fantastisk sesong og har en spisskompetanse med den høyrefoten sin. Han er en av spillerne som har meldt seg på, sa landslagsassistent Per Joar Hansen på FotballXtra.

Men Brann svarte umiddelbart ved Deyver Vega. Ballen falt ned i beina på den tekniske costaricaneren etter et lang frispark fra Fredrik Haugen. Vingen vendte kjapt og satte ballen nede i Espen Bugge Pettersens nærmeste hjørne.

Der Peter Kovacs var på hjemmetribunen og jublet med Godset-spillerne på 2-0-målet, kunne man se en jublende glad Erna Solberg på tribuneplass etter Branns redusering.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og dermed er Branns medaljehåp ute.