KUN SJUENDEPLASS: Martin Johnsrud Sundby var favoritt, men maktet ikke å kjempe om seieren.
KUN SJUENDEPLASS: Martin Johnsrud Sundby var favoritt, men maktet ikke å kjempe om seieren. Foto: Pedersen, Terje

Sundby fikk bank av Jan Thomas (21)

Et ubeskrevet blad havnet på pallen da Simen Hegstad Krüger vant på Beitostølen.

Mange hadde regnet med at Martin Johnsrud Sundby skulle gjøre som på fredagens 15 kilometer, men søndag ble det ikke en gang en pallplass på forrige sesongs beste skiløper under herrenes skøyterenn.

– Det var ingen god følelse i dag. Beina svarte ikke, og da gjorde jeg ikke altfor mye alvor ut av det. Jeg er skuffet over at beina ikke fungerte som de skulle, sier Sundby til TV 2.

– Har du dårlige dager?

– Med årene har det vist seg at de kommer innimellom. I år er det enda mer risikabelt uten det grunnlaget jeg har hatt tidligere, sier han.

Sundby er ikke bekymret etter den skuffende 7. plassen.

– Jeg er blitt så rutinert at jeg tåler dårlige skirenn. Sundby for et par år siden hadde blitt frustrert og deppet, sier han.

Røa-løperen maktet nemlig ikke å hente frem kjempekreftene og måtte se seg slått av seks løpere og var i mål 52,9 sekunder bak dagens mann Simen Hegstad Krüger, som ble nummer to på tilsvarende distanse på Beitostølen i fjor.

Den 24-årige Lyn-løperen var råsterk og vant foran lagkompis Hans Christer Holund.

Dagens store overraskelse stod Jan Thomas Jenssen fra Hommelvik for. 21-åringen, som til daglig går for Team Veidekke, slo til med en kruttsterk tredjeplass og slo dermed flere meritterte landslagsløpere.

– Det er en følelse jeg aldri har tenkt på. Dæven ta. Det er utrolig godt. Den var det ingen som så komme, sier han til TV 2.

– For meg er det en utrolig motivasjon. Så får de tygge på det. At en liten gutt fra Hommelvik kommer og slår dem, sier han.

– Bitre fiender
Jenssen, som bor i Meråker, har konkurrert mye mot Johannes Høsflot Klæbo i ungdomsårene.

– Jeg slo ham veldig mye som yngre. Han kom veldig som 2. års junior. Vi har kjempet mot hverandre helt til i fjor. Da begynte han å gå verdenscup. I skøyting har jeg av og til slått ham, og det har han ikke likt, forteller Jenssen.

21-åringen forteller at det har vært en voldsom rivalisering mellom ham og Klæbo.

– Han har gitt meg voldsom inspirasjon. Vi har gått sørtrønder-cup sammen siden vi var ti år. Vi har ikke vært glad i hverandre. Det kan jeg si. Vi har vært bitre fiender, men vi har også vært gode venner. Sammen har vi tatt gull i junior-VM og medaljer NM. Når vi får på oss startnummer kan vi være ganske langt fra hevrandre, sier han.

Krüger vil gå 15 km i OL
Ingen kunne hamle opp med Hegstad Krüger. Nå sikter Lyn-løperen seg inn på en plass på OL-laget på 15 km fri teknikk.

– Jeg tror dette er en veldig god distanse for meg. Det har vært det de siste årene. Skøyting intervallstart behersker jeg bra. Så håper jeg å ta steg i klassisk for å være bra på fellesstarten. Men det er nok 15-kilometeren jeg har blinket meg ut som førsteprioritet, sier Krüger.

SLO STJERNENE: Jan Thomas Jenssen slo til med en overraskende tredjeplass på herrenes 15-kilometer. Dermed slo han løpere som Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Finn Hågen Krogh.
SLO STJERNENE: Jan Thomas Jenssen slo til med en overraskende tredjeplass på herrenes 15-kilometer. Dermed slo han løpere som Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Finn Hågen Krogh. Foto: Pedersen, Terje