Paul Pogba briljerte for Manchester United i comebacket

Paul Pogba viste at han er spillesugen etter skade, Romelu Lukaku endte måltørken og Zlatan Ibrahimovic var tilbake på banen i en nærmest perfekt kveld for Manchester United.

Man. United - Newcastle 4-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Manchester United-manager José Mourinho hadde en skikkelig gladmelding til supporterne før Newcastle-kampen da han kunne bekrefte at Marcos Rojo, Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba var friske og tilgjengelige for spill igjen.

Sistnevnte gikk rett inn på laget, og den franske midtbanespilleren viste at han tydelig er spillesugen med både scoring og målgivende i Manchester Uniteds 4-1-seier over Newcastle lørdag kveld.

– Han er i en annen klasse. Vi har savnet det vi hadde med Pogba og Nemanja Matic i starten av sesongen. Vi har gode erstattere, men de besitter andre kvaliteter, sier José Mourinho.

Manchester United ligger fortsatt på andreplass med åtte poeng opp til byrival Manchester City. Newcastle er nummer elleve.

Dwight Gayle ga Mourinho og hjemmelaget en kalddusj tidlig i kampen, men så presenterte Paul Pogba seg. Den tidligere Juventus-spilleren dro seg fint forbi sin oppasser og slo et nydelig innlegg til Anthony Martial, som stanget inn 1-1. Like før pause headet Chris Smalling inn 2-1 for Manchester United.

I starten av andre omgang la Paul Pogba på til 3-1, før Romelu Lukaku fastsatte resultatet til 4-1 tjue minutter før full tid. Et kvarter før slutt kom Zlatan Ibrahimovic inn til sin første kamp siden den alvorlige kneskaden han pådro seg i april, og svensken kom nær scoring i siste spilleminutt, men Burnley-målvakt Rob Elliott reddet greit volleyforsøket fra den svenske veteranspissen.

– Det jeg er mest fornøyd med er tre poeng, kvaliteten på vår forestilling etter Newcastles mål, mentaliteten vi viser når vi ikke får panikk på 0-1 og selvfølgelig comebackene til de skadde spillerne, spesielt Zlatan, som hadde en dramatisk skade. Det er godt å se ham tilbake, sier Mourinho.

Ibrahimovic var tilbake etter sju måneder på sidelinjen med korsbåndskaden.

– Løver rehabiliteres ikke som mennesker, gliser Zlatan.

– Det føles spesielt å være tilbake. Det var bare en ny dag, men kvaliteten var den samme, så jeg er ikke bekymret for den. Jeg trener hardt, og hodet er på plass, men kroppen må komme på samme nivå.

Newcastle med kalddusj
I det sjuende spilleminutt kom Romelu Lukaku til en stor mulighet. Belgieren møtte innlegget fra Marcus Rashford på første stolpe, men avslutningen gikk over fra spissen med sju kamper uten scoring før kveldens kamp.

David De Gea hadde ikke sluppet inn mål på Old Trafford i Premier Leahue denne sesongen, men det var før Newcastle kom på besøk. DeAndre Yedlin gjorde en god jobb på høyrekanten og slo inn foran mål. Victor Lindelöf skled og dermed fikk Dwight Gayle tid og rom til å sette inn 1-0 etter 13 minutter.

– Lindelöf vil få kjeft igjen, men det er utilgivelig med to forsvarere mot så mange Newcastle-spillere, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland i pausen.

Fem minutter senere lå Lindelöf og Chris Smalling altfor høyt, og inn bak Manchester Uniteds stopperduo stakk Jacob Murphy, men avslutningen i steget snek seg like utenfor den lengste stolpen til De Gea.

Snaut ti minutter før pause kom utligningen for Manchester United. Paul Pogba, som var tilbake fra skade, slo et fint innlegg til Anthony Martial på bakerste stolpe. Franskmannen stanget inn 1-1 i duellen med Yedlin.

– Det er så bra. Han tar et par finter og lurer motstanderen, og man skal alltid legge inn litt luft i et sånt innlegg. Det er høy, høy klasse, sa Hangeland.

I siste spilleminutt av første omgang ville Manchester United-spillerne ha straffespark da Romelu Lukaku ble dratt i trøyen av Ciaran Clark, men dommer Craig Pawson lot spillet gå. I stedet skulle Chris Smalling ordne 2-1 på Ashley Youngs strålende innlegg på overtid av omgangen.

– Det er et flott innlegg og det er godt gjort av Chris Smalling, men den kan man forsvare seg mot, mente tidligere Charlton- og West Ham-manager Alan Curbishley i TV 2s studio.

Lukaku-mål og Zlatan-retur
Sekunder før pause hadde Newcastle en dobbeltsjanse, men David De Gea hindret utligning. Etter pause var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne, og snaut ti minutter inn i omgangen satte Pogba inn 3-1.

– Dette er kampens høydepunkt for meg. Newcastle ha i utgangspunktet full kontroll og det skal være umulig å score, og så se på den spurten til Rashford. Å komme inn med den farten og ha så god oversikt er imponerende, og så er det vær så god, Pogba. Lukaku skal også ha ros for den jobben han gjør, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

Lukaku har måttet tåle mye kritikk de siste ukene med sju målløse klubbkamper på rad, men den store belgieren banket inn 4-1 i det 70. minutt.

Et kvarter før slutt reiste hjemmepublikummet på Old Trafford seg og applauderte inn Zlatan Ibrahimovic, som er tilbake etter den alvorlige kneskaden han pådro seg mot Anderlecht i Europaligaen i april. Svensken prøvde seg på en volley i siste spilleminutt, men Rob Elliott reddet.