UTKLASSING: Johannes Høsflot Kæbo distanserte konkurrentene.
UTKLASSING: Johannes Høsflot Kæbo distanserte konkurrentene. Foto: Pedersen, Terje

Mener Klæbo er et større talent enn Northug

Johannes Høsflot Klæbo gikk til topps på Beitostølen.

Johannes Høsflot Klæbo (22) fulgte opp fredagens andreplass på 15 kilometer klassisk med en sterk seier på herrenes sprint.

Unggutten distanserte utfordrerne i motbakkene med sin karakteristiske løpestil og var overlegen ett år etter det store gjennombruddet på nettopp Beitostølen.

– Han er i en klasse for seg selv. Vi må passe på at han ikke ødelegger hele sporten. Han tar bort all spenning, sier Emil Iversen til TV 2.

Iversen er klar på at Klæbo er et større talent enn Petter Northug.

– Jeg har ikke sett et så stort talent.

– Større enn Northug?

– Ja. Vi har løpere som har vært gode i prolog og gjort det bra i verdenscupen, som Pål Golberg. Nå er han 7-8 sekunder bak Klæbo. Det er voldsomt. Jeg var 11 sekunder bak. Det viser seg at man går videre med god margin om man er ti sekunder bak Klæbo. Han er bare så god, sier Iversen, som tror 15 kilometer i fri teknikk er den eneste distansen Klæbo ikke kan ta OL-gull i.

– Perfekt helg
Klæbo var svært tilfreds etter sprintseieren.

– Det har vært en perfekt helg. Det er godt å kjenne at kroppen fungerer så bra som den gjør. Det var kult å få med seg en seier før jeg reiser hjem, sier Klæbo til TV 2.

Han rødmer når han får høre hva Iversen sier om ham.

– Iversen er god til å snakke for seg. Han legger presset over på meg nå. Vi har bodd på rom med hverandre denne helgen. Nå kjenner vi begge to at vi må komme oss hjem og lade opp til Ruka, sier Klæbo.

Den 22-årige trønderen overrasket med å ta konkurrentene litt på sengen da han satte inn støtet i den nest siste bakken. Det ga ham tidlig et godt forsprang.

– Jeg hadde lyst til å prøve å gå, og heldigvis holdt det. I den siste bakken var det bare å lukke øyne og ører, sier Klæbo.

– Vi må for Guds skyld ikke ta av
Sprinttrener Arild Monsen maner til ro. Moldenseren minner om at man bare har gått to renn av det som blir en lang sesong.

– Jeg håper det går godt med Johannes i OL, men nå har vi gått en liten skihelg. Vi må for Guds skyld ikke ta av, sier Monsen til TV 2.

– Han er god nok til å kjempe om gullet på et par av øvelsene. Selvfølgelig er han med i kampen om gullet på sprint, men det skal renne mye vann i havet før den tid. Vi må holde han frisk og gjøre de riktige tingene.

Kasper Stadaas ble lørdagens sprintåpenbaring med en solid andreplass. Eirik Brandsdal ble nummer tre.