SKREMT: Marit Bjørgen skjønner godt at Nora Mørk er rasende etter at private bilder ble spredt på nett.
SKREMT: Marit Bjørgen skjønner godt at Nora Mørk er rasende etter at private bilder ble spredt på nett. Foto: Pedersen, Terje

Bjørgen rystet etter Mørk-saken: – Det sier litt om hvilken verden vi lever i

Marit Bjørgen passer på hvilke bilder hun lagrer på telefonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Livet til håndballstjernen Nora Mørk (26) falt i grus da hun fikk vite at noen hadde hacket mobiltelefonen hennes og spredt private bilder på internett. En mann i 20-årene har nå tilstått ugjerningen.

Saken har fått bred omtale, og det har ikke manglet reaksjoner. På Instagram har mange valgt å uttrykke sin støtte overfor profilen. Blant dem er flere av Mørks håndballkolleger.

På Beitostølen er Norges største langrennsprofiler samlet. Marit Bjørgen synes det er skremmende at Mørks mobil ble hacket og private bilder havnet på avveie.

– Det sier litt om hvilken verden vi lever i. Jeg har bestandig vært veldig forsiktig med hva jeg har på telefonen min, men det er mer fordi jeg kan miste den. Jeg har bare bilder som jeg kan dele med offentligheten, men jeg har aldri tenkt tanken at telefonen kan bli hacket, sier hun.

Ingvild Flugstad Østberg føler også med Mørk.

– Det er helt forferdelig. Uansett hvem man er tror jeg det er noe alle synes hadde vært veldig kjedelig. Det kunne skjedd meg selv, sier Østberg.

Hun er veldig varsom med hva hun deler med offentligheten.

– Jeg er ikke så veldig ivrig på sosiale medier. Det er sikkert noen som synes jeg skulle lagt ut mer enn jeg gjør. Jeg er kritisk til hva jeg legger ut. Jeg vet at det jeg legger ut er noe alt og alle kan se. Men at telefonen blir hacket er noe helt annet. Jeg skjønner ikke poenget med å gjøre det eller hva det gir dem som gjør det. Det er bare for å være slem, sier Østberg.

Også Bjørgen holder en lav profil på sosiale medier.

– Jeg er av den eldre generasjonen, hehe. Fokuset mitt har ikke vært på sosiale medier. Jeg er ikke nok engasjert i det, og jeg har heller ikke lyst til å bruke tid på det, sier hun.

Heidi Weng forteller at Mørk-saken ga henne en tankevekker. I april la hun ut et bilde på Instagram hvor hun hopper i bar overkropp med ryggen vendt mot kamera.

– Jeg føler ikke at det var voldsomt feil. Det blir litt annerledes. Da har jeg kontrollen selv. Jeg legger ikke ut så veldig mange bilder av meg selv i bikini eller sports-BH. At noen hacker seg inn på telefonen synes jeg er skummelt.

H O L I D A Y 👋🏼☀️🌴 😁

Et innlegg delt av HEIDI WENG (@heidiweng91)

I kjølvannet av Mørk-saken har Bjørgen en oppfordring til barn og unge.

– Alt som har med mobil og bilder er enkelt å få tak i. Jeg vil anbefale unge jenter og gutter til å være veldig forsiktige med det. Det gjelder både bilder av seg selv og bilder av andre i sammenhenger som ikke passer seg, sier hun.