Northug ikke blant de forhåndsuttatte til Ruka

Langrenn-sesongen tjuvstarter på Beitostølen til helgen, men det første verdenscupløpet går av stabelen i Ruka neste helg. Allerede har ti løpere fått klarsignal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pål Golberg, Emil Iversen, Finn Hågen Krogh, Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo har alle blitt forhåndsuttatt til verdenscupåpningen.

Dette ble presentert onsdag av landslagssjef Vidar Løfshus.

Totalt skal ti herrer delta. Det betyr altså at Petter Northug er en av fem som må gå seg inn på laget i Beitostølen i helgen.

Se hva som skjedde da Northug gikk på vekten i videovinduet øverst!

–Det er en klar prioritering av landslagsløpere før jul, inkludert Petter Northug. Niklas (Dyrhaug) skulle egentlig vært på den listen, men han ble dessverre skadet i ryggen, sier Løfshus.

– Det blir viktig å vise seg frem i Ruka. Det er den første skikkelige klassiske sprinten i en god løype, sier landslagssjefen.

Petter Northug droppet som kjent den planlagte sesongdebuten i Bruksvallarna forrige helg. Trønderen rettet i stedet fokus mot åpninghelgen på Beitostølen.

Niklas Dyrhaug (30) må droppe sesongstarten på Beitostølen og første verdenscuprenn på grunn av en skiveutglidning i ryggen.

– Det er selvfølgelig veldig kjedelig og skuffende å måtte stå over de første helgene med konkurranser. Formen har vært veldig bra i høst og jeg har gledet meg til å komme i gang, men nå må jeg bare se fremover for å komme tilbake så fort som mulig, sa Niklas Dyrhaug.

For kvinnene er Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Marit Bjørgen, Kathrine Harsem og Ingvild Flugstad Østberg klare.

Løfshus informerer også om at Uhrenholdt Jacobsen har valgt å stå over verdenscupåpningen.