UKAD avslutter sin ett år lange etterforskning og vil ikke ta ut tiltale mot Sir Bradley Wiggins og Team Sky.

– Denne tiden har vært et helvete for meg og min familie, skrev Wiggins på Twitter onsdag.

– Til tider har det føltes som en ondsinnet heksejakt.

Årsaken er mangel på bevis som kunne bekrefte mistanken om at en mystisk pakke levert til Wiggins' lege i 2011 inneholdt dopingmidler.

Kjernen i saken har vært den såkalte «jiffy bagen» som Wiggins mottok på siste dag av Critérium du Dauphiné i Frankrike i juni 2011.

En ansatt i Det britiske sykkelforbundet tok med seg pakken med medisiner fra Storbritannia helt til Frankrike, men har selv uttalt at han ikke visste hva den inneholdt.

En etterforsking ble iverksatt for å stadfeste pakkens innhold. Det ble spekulert i at pakken inneholdt det prestasjonsfremmende middelet Trimacinolone. Et kortisonpreparat som det viser seg at Wiggins har fått innvilget medisinsk fritak for å bruke ved tre anledninger.

Etterforskingen har imidlertid ikke klart å bekrefte dette.

Sky-sjefen Dave Brailsford har vært under kraftig kritikk, og har påstått at pakken inneholdt det slimoppløsende stoffet Fluimucil. Et lovlig stoff som kan kjøpes uten resept på franske apotek til rundt 10 euro. Den forlaringen vekket stor skepsis og flere spørsmål blant publikum og media.

Under en høring i det britiske parlamentet tidligere i år kom det frem at Wiggins medisinske journaler var forsvunnet, noe som har gjort en etterforskning svært vanskelig. Det britiske antidopingbyrået legger ikke skjul på at de ikke er fornøyd med samarbeidet fra Team Sky og Det britiske sykkelforbundet.

– UKADs etterforskning har vært spesielt utfordrende i lys av manglende medisinske journaler. Vår undersøkelse ble hemmet av dette, skriver de i sin pressemelding.

UKAD peker også på det problematiske ved at Team Sky og Det britiske sykkelforbundet har hatt et flytende skille når det gjelder ansatte.

– Samarbeidet mellom Det britiske sykkelforbundet og Team Sky utviklet seg raskt og som et resultat endte det til tider opp i en tåkelegging av grensene mellom de to.

Etterforskingen kan tas opp igjen skulle nye bevis bli lagt frem, men etter UKADs egen pressemelding å dømme, virker det lite sannsynlig.

– For å si det enkelt, på grunn av manglende oppdaterte bevis, har UKAD ikke vært i stand til definitivt å bekrefte hva pakken inneholdt. Det er nå også svært sannsynlig at det vil være å umulig å gjøre det.