Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spanjolen ledet Saint-Étienne til en sterk start på sesongen, men laget har kun vunnet én av de siste sju kampene og ble knust 0-5 i lokalderbyet mot Lyon i starten av november.

44-åringen, som tidligere har spilt for Barcelona, sluttet seg til den franske klubben fra Red Bull Salzburg som erstatter for Christophe Galtier, men det rapporteres at han var misfornøyd med hvordan klubben ble drevet.

Garcias assistent Alain Ravera og klubbens tidligere kaptein, Julien Sable, som for øyeblikket leder klubbens ungdomsavdeling, vil lede laget fram til en erstatter er funnet.

Både Ole Selnæs og Alexander Søderlund er i klubben, men begge har fått begrenset med spilletid den siste tiden.

Alexander Søderlund så lenge ut til å forsvinne i sommer, og har ikke nytt godt med spilletid under Garcia. Seks innhopp (190 minutter totalt) er alt den tidligere Haugesund- og Rosenborg-spissen har fått i franske Ligue 1 i høst.

Forrige uke fortalte Søderlund til NTB at han kan forlate klubben allerede i januar.

– Ja, vi ser på muligheten, både fotball- og familiemessig. Familien trives ikke så veldig godt der nede. Det betyr mye for meg at de har det bra. Det er viktig at fruen og en liten baby på sju måneder har det bra og kan være litt sosiale. Det blir det ikke så mye av der nede, sa Søderlund.

Saint-Étienne har vunnet den franske ligaen ti ganger, men den siste tittelen kom i 1981.

(©NTB)