Slovakia - Norge 1-0

Et par minutter på overtid scoret Slovakias Stanislav Lobotka vinnermålet i det norske herrelandslagets siste kamp for sesongen.

Da brast demningen keeper Rune Almenning Jarstein hadde bygget og vedlikeholdt gjennom hele kampen.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen utroper Jarstein til Norges beste – og omtaler spillet hans som fantastisk.

Her er hele spillerbørsen.

Rune Almenning Jarstein 8

Er den klart beste keeperen vi har, og i kveld leverer han en fantastisk kamp. Strålende redning på skuddet til Hamsik etter 58 minutt, og ny praktredning kvartet før slutt. Vi mangler mye med tanke på å bli et skikkelig godt landslag, men en keeper i toppklasse har vi! Norges beste, og målet vi slipper inn like før slutt kan han gjøre lite med.

Martin Linnes 5

Leverte en godkjent 1.omgang mot Makedonia, og i kveld leverer han nok en godkjent forestilling. Har fart og er offensiv, men innleggene blir for upresise. Klarer seg bra defensivt. Nå har vi Omar, Svensson og Linnes som konkurrerer om høyrebacken, og det må kunne sies å være tøff konkurranse.

Håvard Nordtveit 6

I 1.omgang hadde vi vårt beste stopperpar tilbake, og da var det en helt annen trygghet i de bakre rekker. Nordtveit er som alltid viktig i oppspillsfasen med sin høyrefot, i tillegg er han trygg defensivt. Solid!

Tore Reginiussen 7

Rosenborgs bauta har hatt en lang sesong og er nok klar for ferie snart, men dette var en meget solid kamp fra Reginiussen. Lagerbäck har vært opptatt av å finne et stopperpar som fungerer, og mot de motstanderne vi har møtt den siste tiden har Nordtveit og Reginiussen fungert bra.

Birger Meling 5

Viser at han har fart og intensitet nok til å klare seg på dette nivået, og er som alltid offensiv fra sin backposisjon. Er Lagerbäck sitt klare førstevalg på venstreback nå etter at Aleesami har vært skadet og Skjelvik har blitt brukt som stopper. Men han kunne vel headet den ballen ut av banen før målet til Slovakia?

Moi Elyounoussi 5

Etter 38 minutt får Norge frispark på 17 meter, og Nordtveit, Moi og Trondsen står klar med ballen. Nordtveit tar frisparket og det ender rett i muren. Hvorfor i all verden tok ikke du det frisparket, Moi? Starter kampen veldig energisk og jobber hardt i 90 minutt. Hadde håpet å se mer til han offensivt, men det blir vanskelig når ikke det norske angrepsspillet fungerte bedre enn i kveld.

Markus Henriksen 5

Var som resten av det norske laget svak mot Makedonia, men i kveld var det klar bedring. Er ikke veldig synlig i den offensive delen av spillet, men gjør en stor og viktig jobb defensivt på den sentrale midtbanen, spesielt i 2.omgang.

Anders Trondsen 5

Kjappere i ballbehandlingen enn det Selnæs var mot Makedonia, og i tillegg viser at han er kreativ med sin gode venstrefot. Absolutt godkjent fra Trondsen, som i likhet med Henriksen også leverte en solid jobb defensivt.

Jo Inge Berget 3

Kommer aldri inn i kampen selv om han har et par gode involveringer i 1.omgang. Er på klubbjakt om dagen i og med at han ikke vil forlenge med Malmø, men det var nok ingen som ble veldig imponert over det de så i kveld.

Alexander Søderlund 4

Upresis når han er involvert med ball, men ingen kan si noe på innsats og duellkraft. Får en liten mulig på et innlegg fra Linnes tidlig i 2.omgang, men får ikke skikkelig treff på headingen. Byttet ut etter 70.

Alexander Sørloth 4

Jeg er mektig imponert over den utvikling Sørloth har hatt det siste året, og fortsetter han som har har levert i det siste har vi en meget spennende makker til Joshua King i 2018. I kveld får han og Søderlund veldig vanskelige arbeidsvilkår, men også han legger ned en god jobb defensivt i likhet med sin spissmakker. Som alltid sterk i lufta.

Jørgen Skjelvik 4

Inn for Nordtveit i pausen. Har en fart som ingen andre norske stoppere har, og den får han vist frem et par ganger. Får dessverre også vist frem at han ikke er den tryggeste i 1 mot 1 situasjoner som vi ser på målet, for der gjøres det en alt for dårlig jobb!

Ola Kamara -

Inn for Søderlund etter 70 minutt.

Mats Møller Dæhli -

Inn for Berget etter 70 minutt.