Lars Lagerbäck gjør seks endringer på laget som tapte mot Makedonia, til årets siste landskamp mot Slovakia tirsdag kveld.

Slik starter Norge (4-4-2):
Rune Jarstein – Martin Linnes, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Birger Meling – Mohamed Elyounoussi, Markus Henriksen, Anders Trondsen, Jo Inge Berget – Alexander Sørloth, Alexander Søderlund

– Det var ventet at Lagerbäck kom til å gjøre en del endringer fra sist kamp, og det gjør han jo også. Mot Makedonia var det for dårlig kvalitet på innleggene, det var for stor avstand mellom lagdelene og vi så ingenting som minnet om «attityden» Lagerbäck har hatt så mye fokus på. I kveld møter vi et langt bedre lag, og selv om det helt sikkert blir tøft forventer jeg at vi får se et mye mer solid kollektiv, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Forventer defensiv trygghet
Rune Jarstein er tilbake mellom stengene, mens Martin Linnes trekkes ned på høyreback. I midtforsvaret erstatter Tore Reginiussen Gustav Valsvik. Martin Ødegaard har forlatt troppen til fordel for spill med U21-landslaget, og Moi Elyounoussi trer inni venstrekantrollen.

– Reginiussen og Nordtveit har jo vært vårt beste stopperpar, og når i tillegg Jarstein er tilbake i målet forventer jeg at vi fremstår med en helt annen defensiv trygghet, sier Mathisen.

Sentralt på midtbanen starter Markus Henriksen for andre kamp på rad. Ole Selnæs erstattes av RBKs Anders Trondsen. På topp er Ola Kamara henvist til benken. Alexander Søderlund tar MLS-storscorerens plass.

– Sørloth har utviklet seg til å bli en nøkkelspiller for dette norske laget, og vi har i alle fall nok fysikk med han og Søderlund på topp i kveld. Slovakia har med sine største stjerner, og de er naturlige favoritter i kveld. Mot Makedonia fungerte den sentrale midtbanen veldig dårlig, og det blir derfor spennende å følge Trondsen og Henriksen i kveld. Nå handler det først og fremst om å få til en god prestasjon i kveld slik at vi ikke avslutter dette året med to veldig svake kamper, sier Mathisen.

– Kan bli stygt
På mandagens pressetreff manet landslagssjef Lars Lagerbäck til mer innsatsvilje. Han likte ikke det han så mot Makedonia, det gjorde heller ikke Markus Henriksen.

– Jeg synes ikke vi skal bruke at vi møtte Makedonia som en unnskyldning. Nå møter vi et bedre lag, og med samme prestasjon kan det bli stygt. Vi er motivert for å revansjere oss, sa Henriksen til TV 2.