Nå er Petter Northugs svenske-drakt solgt

– Jeg er glad for at jeg kan glede andre, sier Petter Northug etter å ha solgt den kontroversielle skidressen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug jr. ville gå skirenn i Bruksvallarna i blå-gul skidress med de velkjente "tre kronor"-symbolene på brystet.

Det sa svenskene nei til, men nå får nordmenn likevel glede av skidressen – Northug har nemlig valgt å auksjonere dem bort.

Skidressen er så god som ny siden Northug droppet å gå sesongåpningen i Sverige i helgen som var. Nå er den solgt til en mann i Levanger for 20 500 kroner. Mosvik-ekspressen har bestemt at pengene fra salget skal gå til stiftelsen "Aktiv mot kreft".

Se video i toppen av saken (med tillatelse fra tvsporten.no)

Mannen fra Levanger vil være anonym, men sier at han er svært godt fornøyd med kjøpet av en skidress som skikongen såvidt har hatt på seg.

Og hva sier selgeren? - Grei pris, dressen er jo pent brukt da. Også er glad for at jeg kan glede andre (Aktiv mot Kreft).

For Petter Northug jr. stilte ikke til start i Bruksvallarna og han hadde nok heller ikke brukt denne dressen fordi det hadde vært brudd på svensk lov. Årsaken er at "tre kronor" regnes som et beskyttet svensk statssymbol.

Alle som bruker tre kronor-symbolene i idrettssammenheng må tilhøre forbund som ligger under Sveriges Idrottsforbund, ifølge idrettshistorikeren Henrik Klackenberg.