Neste års VM-sluttspill i Italia skulle bli et perfekt punktum på Gianluigi Buffons fantastiske karriere, men han måtte se sine italienske lagkamerater sløse med sjansene mot Sverige og spille 0-0. Det holdt ikke etter 0-1-tapet i Stockholm.

Se sammendrag fra kampen i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Dermed spilles et VM-sluttspill uten Italia, som har blitt verdensmester fire ganger, for første gang siden 1958. Etter kampen bekreftet Buffon at han er ferdig for Italia.

Buffon fikk 175 landskamper for Italia, og han var en del av laget som ble verdensmestere i Tyskland i 2006.

– Jeg er ikke lei meg på mine vegne, men på italiensk fotball sine. Vi mislyktes i noe som også betyr noe på samfunnsnivå. Det er helt klart en fremtid for italiensk fotball, for vi finner alltid en måte å reise oss på igjen. I fotball vinner du som et lag og du taper som et lag. Du får både ros og kritkk. Treneren er en del av gruppen, sa Buffon etter kampen ifølge BBC.

Juventus-målvakten åpnet før årets sesong for karriereslutt neste sommer. Han brukte også anledningen til å hylle egen erstatter, Wojciech Szczesny. For Italia er det ventet at Milans 18-åring Gianluigi Donnarumma tar over.