Knust Nora Mørk ville droppe VM

Nora Mørk ble i høst hacket og fikk private bilder spredt på internett. Det knakk henne fullstendig. – Da jeg ble tatt ut til VM, ble jeg redd og ville bare reise langt bort, sier hun til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Livet til håndballstjernen Nora Mørk (26) falt i grus da hun fikk vite at noen hadde hacket mobiltelefonen hennes og spredt private bilder på internett. En mann i 20-årene har nå tilstått ugjerningen.

Mørk forteller at hun ble fysisk syk og slet med både å sove og spise. Hun slet også med å prestere på håndballbanen.

Da uttaket til VM i desember kom, var den vanlige gleden over å være med borte.

– Jeg ble redd. Jeg gruer meg til å være i Bergen for Møbelringen Cup i en uke og forholde meg til andre mennesker, forteller hun gråtkvalt til TV 2.

– Var du usikker på å være med til VM?

– For å være ærlig, så ja, svarer en preget Nora Mørk, som så må ta en pause i intervjuet for å få kontroll over tårene.

– Ville reise til andre siden av jordkloden

Når hun har fått samlet seg, forteller Györ-spilleren grunnen til at hun vurderte å stå over VM var at hun ble redd og har behov for å ta tilbake kontrollen over livet sitt.

– Da uttaket kom, tenkte jeg at jeg ville kjøpe en billett til andre siden av jordkloden og bli der til julaften. Men da vinner jo den som gjorde dette mot meg. Jeg elsker jo håndball og livet som spiller. Jeg ønsker å representere Norge og bare håper jeg klarer å stå i det.

– Hvorfor ble du med?

– Jeg har behov for å ta tilbake kontrollen. Jeg vet jeg ikke kommer til å få stoppet alt, men jeg er blitt en person jeg ikke kjenner meg igjen i. Noen stusselige personer skal ikke få ødelegge drømmen min om å bli verdens beste håndballspiller, men det tok litt tid før jeg droppet å bestille den billetten, innrømmer håndballyndlingen.

26-åringen forteller at hun er redd for hvordan folk vil dømme henne.

– Jeg er vant til at folk dømmer meg på det jeg gjør på banen og personligheten min. Det å bli dømt på en måte som er så privat og så krenkende. Det gjør meg utrolig usikker, redd, lei meg og frustrert. Jeg har sagt at jeg ikke bryr meg om hva folk tror om meg, men når det kommer til dette, så selvfølgelig gjør jeg det. Selvfølgelig er det utrolig sårt og vondt.

Støttes av Gro Hammerseng-Edin

Tidligere landslagskaptein Gro Hammerseng-Edin sier hun er enormt stolt over at Nora Mørk nå forteller om det som skjedde med henne.

– Det er viktig å vise at vi står sammen mot en uakseptabel atferd, sier Hammerseng.

– Hun viser en enorm styrke. Hun tar opp kampen for andre jenter som er blitt utsatt for det samme.

Vil fortsatt være forbilde

Nora Mørk er en av Norges største håndballstjerner. 26-åringen er et forbilde for tusener av unge, håpefulle spillere. Det gjør saken ekstra vond.

– Jeg håper de ser en annen side av meg, at jeg ikke bare er tøff. Jeg er utsatt for noe kriminelt. Det føles veldig krenkende og gjør vondt.

– Jeg håpe jeg fortsatt kan være et forbilde, men jeg er bare et menneske jeg også. Jeg er ikke hugget ut av stein. Dette gjør noe med meg, men jeg skal stå i det og gjøre så godt jeg kan slik at de kan se opp til meg, lover hun.

De siste månedene forteller hun at hun har hatt veldig liten selvtillit. Tidligere har hun tålt å få kjeft, men nå er hun mer nærtagende. Det likte hun ikke og gjorde at hun valgte å åpne seg for klubben Györ.

Fikk sjokknyheten på landslagssamling

Da hun var på landslagssamling i Trondheim for to måneder siden, fikk Nora Mørk vite at hennes private bilder var ute i offentligheten.

– Det var et sjokk. Jeg ble helt lammet og måtte bare fullføre og komme meg hjem.

Sjokket påvirket naturlig nok tilværelsen hennes i den ungarske toppklubben Györ.

– Jeg ble fysisk syk. Jeg sliter med å spise og sove. Da er det vanskelig å få gjort jobben sin. Det har vært mange skader, så jeg føler at jeg ikke har hatt tid til å være mentalt fraværende. Likevel har jeg ikke helt klart det. Det har påvirket meg i så stor grad at jeg har tenkt på det før og under kamper. Som idrettsutøver er det utrolig frustrerende, forteller hun.

Til slutt fortalte hun om saken til klubben og landslagsledelsen. Fra dem har hun fått mye støtte og hjelp.

– De har latt meg ha regi på dette helt selv. Jeg ønsker å gå ut med dette for å kunne prestere for fullt på håndballbanen igjen. I miljøet har lagvenninner og slikt vært veldig støttende. De fleste jenter skjønner alvoret og kan sette seg inn i situasjonen. Gutter skjønner kanskje ikke helt alvoret på samme måte.

Skal slå tilbake på banen

Den avgjørelsen tok hun fredag. I helgen herjet hun i Mesterligaen for Györ og scoret 13 mål.

– Jeg håper det var 13 steg i riktig retning. Jeg har ikke lyst til å være den personen jeg er blitt. Jeg vil være sterk og en god håndballspiller. jeg er også skikkelig forbanna, det skal jeg ta ut på banen.

– Tror du at du vil skinne på banen i desember, som vanlig?

– Jeg håper det. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å yte mitt aller beste. Jeg se lei meg ut nå, men er sinnssykt forbanna. Jeg kommer til å ta det ut på en håndballbane, det er det ingen tvil om, slår Nora Mørk fast.