– Er det lettere å motivere seg når motstanderen er bedre?

– Det er mulig at det er sånn, men mitt budskap er at du skal være like motivert uansett motstander. Vi må få den innstillingen inn i laget. Vi må komme oss opp på et høyere nivå, ellers kommer ikke dette til å gå bra, fastslår Lars Lagerbäck.

– Hit skal spillerne være 100 prosent hver gang de kommer, sier landslagssjefen.

Svensken fikk se et blekt Norge tape 0-2 for Makedonia lørdag. Tapet kommer ikke lenge etter 0-6-fadesen hjemme mot Tyskland i VM-kvalifiseringen.

– Vi tok opp dette med passivitet. I kveld kommer de (spillerne) til å få høre hva passivitet betyr for hvordan vi ønsker å spille, sa landslagssjefen på spørsmål fra NTB om hvordan han har jobbet med spillerne etter spesielt de to tapene der Norge ikke har spilt godt.

Han fortalte videre at passiviteten slår inn når spillerne tar gale avgjørelser, og at det mentale har mye å si.

– Det er her oppe det sitter, sa svensken og pekte på hodet før han ramset opp «attityd» og «holdning» som viktige begreper for de norske spillerne.

– Må avslutte med en god opplevelse

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen har fått signaler fra landslagssjefen som tilsier en bedre forestilling mot Slovakia.

– Vi så ut som et uinspirert lag mot Makedonia. Lagerbäck må ha blitt ekstremt skuffet. Han har vært tydelig mot oss og sagt at han forventer mer av de norske guttene i morgen, forteller Mathisen.

Han påpeker at Norge mangler flere av de beste spillerne, og er ikke særlig optimistisk på landslagets vegne foran morgendagens kamp.

– Spørsmålet er om han har spillere som faktisk er på et høyere nivå. Vi har flere av de beste norske spillerne ute av troppen på grunn av skader. Da så vi mot Makedonia at laget plutselig blir mye svakere.

– Jeg tror vi kommer til å tape, men jeg tror vi kommer til å se et mer inspirert landslag som fremstår mer som mer solid og kollektivt. Det er det Lagerbäck vil se.

Varsler endringer

I Makedonia startet Grytebust, Svensson, Nordtveit, Valsvik, Meling, Linnes, Henriksen, Selnæs, Ødegaard, Sørloth og Kamara. Det blir ikke samme lag mot Slovakia.

– Det blir fire eller fem endringer. Meningen med denne samlingen har hele tiden vært at de som ikke har spilt så mye skulle få spille, opplyser Lagerbäck.

Lagerbäck opplyste at Gustav Valsvik sliter med en sår hals. Tirsdagens landskamp skal imidlertid ikke være i fare for midtstopperen.