NUMMER FIRE: Australske Jelena Dokic, født i Jugoslavia, ble på et tidspunkt rangert som nummer fire i verden.
NUMMER FIRE: Australske Jelena Dokic, født i Jugoslavia, ble på et tidspunkt rangert som nummer fire i verden. Foto: J. Pat Carter

Tennisstjerne ble mishandlet av faren: – Jeg besvimte

Jelena Dokic kommer ut med rystende detaljer om hvordan hun ble mishandlet av faren.

I «Unbreakable», Jelena Dokics nye selvbiografi, skriver tennisstjernen om hvordan hun nærmest daglig ble mishandlet av hennes far Damir Dokic fra hun var seks år gammel.

Hun skriver at hun pleide å bli pisket av faren med et skinnbelte dersom hun hadde hatt en dårlig treningsøkt, ifølge Daily Mail. Faren kunne også ta på seg dressko og sparke henne i leggene.

I tillegg skal han ha kalt henne ord som «hore» og «tøyte».

– Det var det mentale som såret meg mest. Når du er elleve-tolv år og får høre slike ting – det var vanskeligst for meg, sier hun ifølge abc.net.au.

Da hun hun tapte semifinalen i Wimbledon i 2000, bare 17 år gammel, lot ikke faren henne slippe inn på hotellrommet Jelena selv hadde betalt for. Hun måtte sove på banen.

Aller verst forteller hun at det var etter hun røk ut tidlig av Maurier Open samme år.

– Det er noe som kommer til å følge meg for alltid. Jeg endte opp med å besvime. Han banket meg opp, sier hun ifølge Mirror.

– Jo bedre jeg spilte, jo verre ble han. Det var noe jeg ikke kunne forstå, la hun til.

Kastet ut av flere turneringer

Serbiske Damir Dokic ble ansett som en av tennissportens verste fedre, skriver Daily Mail. Han skal konstant ha kranglet med dommerne, og ble kastet ut av flere grand slam-turneringer.

FAR: Her avgir Damir Dokic et intervju med serbisk presse i forbindelse med at han ble siktet for å ha truet en australsk ambassadør i 2009.
FAR: Her avgir Damir Dokic et intervju med serbisk presse i forbindelse med at han ble siktet for å ha truet en australsk ambassadør i 2009. Foto: Nemanja Kostic

Han ble kastet ut av Wimbledon i 2000 for å knuse en journalists telefon, US Open for å ha skjelt ut arrangørene for lunsjprisene og Australian Open i 2001 for å påstå at trekningen var rigget imot datterens favør.

I 2009 ble han siktet for å true sikkerheten til den australske ambassadøren i Beograd. Han truet med å sprenge ambassadørens bil dersom hun ikke stoppet negative artikler om ham i australsk presse. I tillegg ble han siktet for ulovlig besittelse av våpen, og politiet beslagla både rifler og håndgranater i huset hans i Serbia.

Ble syk

Etter Jelena Dokic la opp i 2013 utviklet hun hypertyreose, som gjorde at hun følte seg slapp, svak og gikk kraftig opp i vekt. Hun gikk fra å veie 60 til 120 kilo, ifølge Daily Telegraph.

I september fortalte hun at hun var på bedringens vei, og hadde gått ned 30 kilo.

– Det handler ikke bare om vekten, men om å føle meg bra og sunn. Det handler om å føle meg bra både mentalt og fysisk, sa hun.