Spillerbørs: Han var Norges beste mot Makedonia

Norge tapte 0-2 mot Makedonia i lørdagens landskamp. Sjekk TV 2-ekspert Jesper Mathisens spillerbørs her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik vurderer TV 2-ekspert Jesper Mathisen spillernes innsats mot Makedonia:

3 Sten Grytebust:
– Sjanseløs på 1-0, mens 2-0 er en gigantisk tabbe. Normalt er han trygg og god med beina, men på 2-0 er han ekstremt uheldig og klønete. Gir i tillegg en farlig retur på frispark, men heldigvis var en av hans lagkamerater først på den ballen.

Se høydepunktene fra kampen i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

4 Jonas Svensson:
– Burde satt et tøffere press før innlegget til 1-0, men utenom det har han god kontroll. Er som alltid med fremover, men jeg hadde håpt å se mye mer offensive bidrag fra kveldens høyresiden med Svensson/Ødegaard.

5 Håvard Nordtveit:
Kveldens kaptein får mye ansvar i oppspillsfasen når han spiller sammen med Valsvik, og selv om det enkelte ganger blir litt upresist er det en oppgave han mestrer bra med sin gode høyrefot. Slår også et godt innlegg til Kamara i 1.omgang, og er stort sett trygg og god defensivt.

3 Gustav Valsvik
Sliter når han blir utfordret på fart, og er i tillegg ingen midtstopper som får mye ansvar når Norge skal sette i gang sine angrep grunnet at han ikke er veldig god med ballen i beina. Det er flere som skal ha skylden for at Pandev scorer rett før pause, og Valsvik er en av de som absolutt kunne gjort en bedre jobb. Løpet til Pandev burde blitt fulgt av Selnæs, Svensson burde satt et tøffere press og Valsvik burde sett Pandev komme.

5 Birger Meling
Har god kontroll defensivt og som alltid spiller han med en herlig energi i spillet sitt. Aleesami sine skadeproblemer har gjort at Meling har fått sjansen i de siste kampene, og den sjansen synes jeg han har tatt godt vare på.

5 Martin Ødegaard:
Veldig nære scoring etter 19 minutt. Får en strålende pasning fra Linnes, tar med seg ballen på vakkert vis forbi backen sin, men avslutningen med yttersida av venstre går i stolpen. Hadde håpet å se han enda mer involvert i kveld, og det hadde vi selvfølgelig fått sett om det norske laget hadde vært bedre enn det vi var i kveld. Byttet ut med Thorsby etter 69 minutt.

4 Markus Henriksen
Den sentrale midtbanen til Norge savnet Sander Berge i kveld, for her var det ikke veldig mye positivt å ta tak i. Jeg synes Henriksen fungerte godt sammen med Berge mot San Marino og Nord-Irland, men i kveld var det en skuffende forestilling fra våre to sentrale midtbanespillere.

3 Ole Kristian Selnæs
Har normalt en fantastisk venstrefot, men i kveld blir det for upresist. I tillegg viser han svakheter defensivt når Pandev får fri bane inn i Norges felt på 1-0. Lagerbäck er ekstremt opptatt av at hans sentrale midtbanespillere ikke skal slurve på den type involveringer, og måten vi slipper inn målet på er stryk til alle involverte!

5 Martin Linnes
Flott fremspill til Ødegaard etter 19 minutt, og i tillegg hadde han et par andre involveringer som var godkjent. Blir aldri noe førstevalg som kantspiller på dette laget, og byttet ut til pause.

6 Alexander Sørloth
Sterk i lufta, bevegelig og et viktig oppspillspunkt. Slik han har spilt den siste tiden både for Midtjylland og Norge er han i ferd med å bli en nøkkelspiller for Lagerbäck. Byttes ut til pause for å gi Kirkevold sjansen. Norges beste.

4 Ola Kamara
Fullt fortjent at han ble hentet inn i denne troppen etter det han har vist i MLS denne sesongen, men i likhet med resten av Norge får han ikke vist seg fra sin beste side i kveld.

Innbyttere:

5 Mats Møller Dæhli
Får sjansen i 2.omgang og har et par gode involveringer. Nesten at han treffer Kamara med et av sine innlegg, men det var bare nesten i kveld for Norge og Mats Møller Dæhli.

4 Pål Alexander Kirkevold
Får 45 minutter på å overbevise Lagerbäck, men er svært lite synlig i kveld. Har kvaliteter i og rundt boksen, men blir aldri satt opp i de situasjonene han er best i.