TILBAKE: – Jeg føler at jeg har noe ugjort for Norge, sier Ola Kamara.
TILBAKE: – Jeg føler at jeg har noe ugjort for Norge, sier Ola Kamara. Foto: Bendiksby, Terje

«Snakket» seg inn i landslagsvarmen

Ola Kamara er tilbake i landslagstroppen for første gang på over tre år. Han innrømmer at han nå har presset på seg for å prestere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kveld ble det klart at Ola Kamara (28) starter lørdagens oppgjør mot Makedonia.

For bare litt over en uke siden virket det fjernt. Da hadde Oslo-gutten nok en gang blitt vraket til en landslagstropp, og denne gangen var det til to betydningsløse privatlandskamper hvor flere debutanter ville få muligheten til å vise seg frem.

Men en rekke frafall åpnet en plass for Kamara, og mot Makedonia spiller han med flagget på brystet for første gang siden 0-1-tapet mot England september 2014.

USA-proffen har ikke lagt skjul på at han har følt seg oversett, og i flere intervjuer har han lansert seg selv til landslagssjef Lars Lagerbäck og imøtegått det han kaller «tullete» MLS-kritikk.

På sosiale medier har han også kommet med mer eller mindre subtile stikkere til landslagsledelsen etter uttakene.

Han innrømmer til TV 2 at det har vært en bevisst strategi for å gjøre seg selv aktuell.

– Jeg prøvde egentlig ikke å si noen ting de to første årene, men nå på slutten ville jeg inn og da måtte jeg kommentere litt. Da måtte jeg litt ut av meg selv, men det var det som skulle til og nå er jeg her.

– Men det er vel ikke Twitter alene som har æren?

– Klart jeg har prestert bra i en bra liga, så jeg følte at jeg burde være med, og nå har jeg fått sjansen og den må jeg ta vare på.

– Det føles fantastisk deilig å være tilbake. Det er stort, sier han til TV 2.

– Det er litt blandet drops

Columbus Crew-spissen scoret 18 mål i serien denne sesongen, og han noterte seg nylig for nok en scoring da Ohio-laget slo ut New York FC i sluttspillet, et New York-lag med stjerner som David Villa og Andrea Pirlo på laget. Kamara tror at MLS' noe dårlige rykte her til lands, kan ha gjort veien tilbake på landslaget ekstra lang.

– Vi føler jo ikke med på «soccer» her i Norge. Vi ser på Premier League og kanskje litt Serie A, La Liga og Bundesliga. Jeg visste egentlig ikke så mye om det selv heller. Det er fantastisk å spille der borte. Det er mye folk på tribunene og veldig mye bra spillere, så det er absolutt en liga det er gøy å følge med på og spille i.

Han vil imidlertid ikke gå med på at det er en liga full av fallerte helter.

– De beste spillerne i MLS er ikke de store navnene, men mer ukjente søramerikanere som få her i Norge har hørt om. Men når du er der borte så vet du at de er bra, men de vi kjenner til er selvfølgelig Frank Lampard, David Villa, Andrea Pirlo og Steven Gerrard, som heller ikke presterte noe særlig bra der borte.

– Er det en ujevn liga?

– Det er litt blandet drops, men det er moro også. Man ser mye forskjellige spillestiler og møter mange store personligheter. Det er kult for en gutt fra Bislett å spille i den avsluttende kampen til Pirlo, det må jeg innrømme.

Lagt press på seg selv

Den tidligere Strømsgodset- og Stabæk-spilleren ble tatt ut i troppen i ellevte time etter en rekke frafall. Nå vil Oslo-gutten bite seg fast i Lars Lagerbäcks landslagstropp.

– Jeg føler at jeg har noe ugjort for Norge. Jeg håper jeg kan komme og vise at jeg er en målscorer.

– Har du lagt et press på deg selv ved å være så verbal i sosiale medier?

– Det har jeg jo sikkert, men jeg er ikke sikker på at det er så mange som har fått det med seg selv heller. Jeg har sagt at jeg er en målscorer, og da setter man kanskje litt press på seg selv. Men det er jeg vant til fra USA, sier en selvsikker Kamara til TV 2.